Kockáztattak, nyertek a kisudvarnokiak

<p>Nyárasd. A veretlenül menetelő kisudvarnokiak győzelmével fejeződött be a csallóközi focielit jubileumi, XX. teremtornája, melyen a hagyományoknak megfelelően a felnőttek mezőnyében nyolc együttes csatázott a Dunaszerdahelyi Területi Futballszövetség elnökének vándorserlegéért, a terembajnoki címért.</p>

ÁGH ISTVÁN

A nyárasdi sportcsarnokban az AG Sport Liga hat csapata, valamint a VII. ligában élen telelő pozsonyeperjesiek és a VIII. ligában első békeiek előbb két csoportban mérték össze tudásukat. Már az előcsatározások során kiderült, hogy a versenykiírásban eszközölt változásoknak köszönhetően nem taktikáztak, győzelemre hajtottak az alakulatok.

Mivel a csallóközi focielit megmérettetésének huszadik felvonásán már nem rendeztek elődöntőt, a csoportmeccsek után kialakult sorrend egyben a helyosztók forgatókönyvét is véglegesítette. Az A csoportban a csallóközcsütörtökiek veretlenül vették az akadályokat, a második helyezettről pedig a jobb gólkülönbség döntött. A B csoportban a végén csattant az ostor, ugyanis az utolsó párharcban dőlt el, hogy melyik kollektíva kerül a fináléba. A királyfiakarcsaiakat csak a győzelem, a kisudvarnokiakat pedig már a döntetlen is a döntőbe juttathatta volna. A királyfiakarcsaiak huszáros rohamok után két perccel a csata befejezése előtt még 2:0-ra vezettek. Ekkor a kisudvarnokiak lehívták a kapusukat, s öt mezőnyjátékossal rohamoztak. A torna gólkirálya, Ravasz Tibor egy perccel a befejezés előtt szépített, majd pár másodperccel a meccs végét jelző sípszó előtt a döntőbe lőtte csapatát.

„A legjobb megoldást választottuk, kockáztattunk. A küzdeni tudás meghozta gyümölcsét. Én arra tanítom védenceimet, hogy vesztes állásnál sem szabad feladni a küzdelmet. Vert helyzetben mindig és mindent meg kell tenni azért, hogy kicsikarjuk a számunkra kedvező fordulatot, eredményt. Ahogy a mi példánk is igazolja, ez nem elcsépelt frázis” – nyilatkozta a fordulatról Kiss Igor, a tornaelső játékosedzője. A fináléban nagy taktikai csata szemtanúi voltak a nézők. Egyikőjük meg is jegyezte: aki gólt rúg, begyűjti a trófeát. Igaza lett. A kisudvarnokiak terembajnoki címet érő találatát a 18. percben Mészáros József szerezte. A végjátékban már Achberger, a csallóközcsütörtökiek kapusa is az offenzívát erősítette, de szabálytalankodott, megmozdulásáért sárga, reklamálásért pedig piros lapot kapott. Ezzel szertefoszlottak a vendégek egyenlítési reményei. Egyébként a felső-csallóközieknek csupán két cserejátékosuk volt…

„Különböző okok miatt foghíjas gárdával érkeztünk, a végére már fogytán volt az erőnk. Ennek ellenére nem sok hiányzott ahhoz, hogy elsőséget szerezzünk. Teljesítményünkkel elégedettek vagyunk” – summázta helytállásukat Fitos Szilveszter, a csallóközcsütörtökiek csapatkapitánya.

„Az előző évek tapasztalataiból, a visszajelzésekből merítve változtattunk. A csapatok kérésére január végi időpontot választottunk, ilyenkor már edzésben vannak a futballisták. Azzal, hogy elmaradt az elődöntő, pergősebbé, színvonalasabbá vált az erőpróba, melyen már nem kalkulálhattak a csapatok. A focikedvelők is megtalálták a számításukat, hiszen sok gól esett a tornán, melyen egyszer sem került gól nélküli eredmény a krónikába” – értékelte a jubileumi rendezvényt Benovič Árpád, a Dunaszerdahelyi Területi Futballszövetség elnöke.

Az első helyezettet a területi szövetség elnökének serlegével, a résztvevő csapatokat focilabdával és oklevéllel jutalmazták a szervezők. Különdíjat kapott a megmérettetés legjobb kapusa, a csallóközcsütörtöki Márió Achberger, legjobb mezőnyjátékosa, a pozsonyeperjesi Tászli Zoltán és gólkirálya, a kisudvarnoki Ravasz Tibor.

A Dunaszerdahelyi járás együtteseinek teremtorna-sorozata szombaton az ifik erőpróbájával folytatódik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?