Kő kövön nem maradt Érsekújvárban

Áll a bál Érsekújvárban, egyelőre nem tudni, mikorra tisztulhat ki a kép.

Áll a bál Érsekújvárban, egyelőre nem tudni, mikorra tisztulhat ki a kép. Meg az is kérdéses, milyen csapattal áll ki az FKM a kupára, majd a bajnoki(k)ra.

A korábbi évek sikertelenségét követően az elmúlt évadban történelmet írt a helyi FKM, amely Lérant Péter edző vezényletével a harmadik helyet harcolta ki a nyugat-szlovákiai Tipos III. ligában. Az ezüstérmes borčiceiek mindössze jobb gólarányuknak köszönhetően állhattak fel a dobogó második fokára.

Öt héttel a bajnoki pontvadászat befejezése után azonban érthetetlen fordulat következett be a klub életében. A gondok tulajdonképpen akkor kerültek először felszínre, amikor a 30. fordulóban negyedórás késéssel kezdődött a vágsellyeiek elleni mérkőzés. Játékosok és vezetők ugyanis már hosszú hónapok óta nem kapták meg a beígért anyagi juttatásokat, és bojkottálták az összecsapást. Végül aztán mégis vállalták a bajnokit.

A bonyodalmak viszont tovább gyűrűznek és szaporodnak. A vezetés elismeri, hogy nemcsak az edzőknek és a játékosoknak tartoznak, de jó néhány számla is kifizetésre vár. Sőt, a víz-, az áram- és a gázszolgáltatás terén sincs minden rendben. A klubnak évi 220 ezer eurós költségvetésre lenne szüksége ahhoz, hogy biztosítsa a felnőtt- és korosztályos csapatok zavartalan működését. Tavaly 80 ezer eurót kaptak a városvezetéstől a működésre, további 23 ezret pedig a Ganczner László-stadion üzemeltetésére. A szponzoroktól 20 ezer eurót sikerült kicsikarniuk, a tagsági illetményekből pedig szintén 20 ezer euró származott. Mindez összevetve 140 ezer eurót jelent, ami 80 ezerrel kevesebb a tevékenységre szükséges összegtől.

Közben Štefan Rovňaník városi főellenőr számos hiányosságra hívta fel az önkormányzati képviselők figyelmét, amit a klubvezetés cáfol. Ugyanakkor vitathatatlan, hogy a támogatási rendszerben némi kavarodás van, ám az is holtbiztos, hogy potenciális támogató nélkül nehéz, szinte lehetetlen egy klubot megfelelő szinten fenntartani.

Csak tovább tetézi a válságot, hogy a tavalyi játékoskeretből alig maradt valaki hírmondónak. Részletes tájékoztatást kértünk a klubvezetéstől, ám csupán az alábbi szűkszavú írásbeli nyilatkozatot kaptuk a titkárságtól: „Az előző sikeres szezon után a játékoskeretben kő kövön nem maradt. A korlátozott költségvetés eredményeképp az új idényt kifejezetten fiatalokkal kezdjük. Elsőrendű célunk a bajnokságban való bennmaradás.”

Mindeközben sportberkekben futótűzként terjedt el a hír, hogy Cyril Demo személyében új edzője van az FKM felnőttcsapatának. „Senki sem szólított meg, és nem is nevezett ki edzőnek. Érdekel a sport és kiváltképp a labdarúgás. Mindemellett szívügyemnek tartom az érsekújvári történéseket. Alaptermészetemből adódóan, ha kell, és amikor tudok, mindenkinek segítek. Megszólítottam néhány játékost, nem vállalná-e a kínos helyzetben lévő csapatban való szereplést. Pillanatnyilag hat bevethető ifist számoltam össze, a régi gárdából pedig mindössze Lengyel Denis és Matej Švajda maradt nálunk. Egyébként több mint ötven érsekújvári focista szerepel a környező településeken. Sejtelmem sincs, mi következik, hogyan állunk ki vasárnap, június 29-én az udvardiak elleni Slovnaft Cup-összecsapásra, majd képesek leszünk-e összerakni a csapatot az augusztus 4-i Púchov elleni nyitómeccsre. Több mint két évtizede tevékenykedem a foci körül, ám ennyire válságos helyzetbe még soha nem keveredtem” – árulta el az edzői képesítéssel rendelkező negyvenhat éves focirajongó, aki egykoron a Dolný Ohaj csapatában rúgta a bőrt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?