Klubtörténeti csúcs és Európa-kupa-elsőség

Bittera Kitti 2015-ben klubtörténeti csúcsot döntött a moszkvai világbajnokságon, újra junior és felnőtt tőrbajnok lett egyéniben, s az U23-as Európa-kupában is diadalmaskodott.

Bittera Kitti 2015-ben klubtörténeti csúcsot döntött a moszkvai világbajnokságon, újra junior és felnőtt tőrbajnok lett egyéniben, s az U23-as Európa-kupában is diadalmaskodott. A mindössze tizennyolc éves bacsfai lánnyal azután beszélgettem, hogy ő lett az esztendő második legjobb somorjai sportolója.

Mit szól az előkelő helyezéséhez?

Mikor klubtársamat, Végh Dávidot harmadiknak hirdették ki, azt hittem, több vívó már nem lesz a díjazottak között. Nagyon szuper érzés volt, mert a folytatásban az én nevem hangzott el.

Sportolóként szokott visszapillantani az elmúlt esztendőre? Milyennek tartja 2015-öt?

Kicsit újdonság volt számomra az elmúlt év, mert először versenyeztem a nemzetközi porondon a felnőttek között. Sok tapasztalatot szereztem, Mexikótól Franciaországig bejártam szinte az egész világot.

Vagyis a váltás éve is volt 2015.

Így igaz. Ha később a felnőttek között is helyt akarok állni, időben fel kell készülnöm rá.

Volt olyan szereplése, ami kimagaslik a többi közül?

Mindig a legfrissebbre emlékezem. Nemrégen Mödlingben hetedik lettem az U23-as tőrversenyen, és ötven pontommal akkor a korosztály Európa-kupa-sorozatának élére kerültem.

Tavaly egyszer már megnyerte ezt a sorozatot. Azt nem is említi, bár biztosan büszke rá.

Nagyon is! Még csak tizennyolc éves vagyok. Nagyon jó ez a siker, reménykedem a hasonló folytatásban.

Az utóbbi két évben, vagyis 2014-ben és 2015-ben junior és felnőtt tőrbajnok volt Szlovákiában. Ez mit juttat az eszébe?

Öt évig nem tudtam megelőzni egyik legnagyobb ellenfelemet, a pozsonyi Cellerovát. Nekem és a klubnak is nagy siker volt, hogy egymás után kétszer sikerült három évvel idősebb riválisom elé kerülnöm.

Somorjai klubviszonylatban kiemelkedő teljesítmény a moszkvai világbajnokságon női tőrben elért negyvenedik helye. Az orosz fővárosban a 64 között kapott ki egy koreai versenyzőtől. Úgy tudom, a somorjai klub vívói közül még senki nem végzett ilyen előkelő helyen a felnőtt-világbajnokságon. Értesült erről?

Hallottam az edzőmtől, Nagy Józseftől, az ő vb-helyezését javítottam meg.

Hogyan emlékezik a moszkvai csörtékre?

A magyarországi edzőtábor után nagyon jól felkészülve mentem a vb-re. Minden kijött aznap. Az alapcsoportból öt győzelemmel és egy vereséggel kerültem a főtáblára, egyenesen a 64 közé. Másnap következett a koreai elleni csörte, csak 15:12-re kaptam ki tőle, pedig volt 12:12 is.

Milyen vívótávlatokat lát maga előtt?

Nagy célom volt kijutni a riói olimpiára. Még lesz egy európai ötkarikás selejtező, melyen egy tőröző képviselheti az országot. Ezért a helyért külön versenyt vívok a már említett Michala Cellerovával. Jelenleg hárompontos hátrányban vagyok, és még van néhány verseny hátra, amelyek beleszólhatnak a sorrendbe. Ezek után kellene ellenfelem elé kerülnöm a házi pontversenyben.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?