Klasszisok egymás ellen

Pozsony. Valószínűleg teltház, 1700 néző előtt kezdődik ma 15 órakor a pozsonyi Incheba vásárváros csarnokában a Szlovákia–Franciaország női teniszválogatottjainak Fed Kupa negyeddöntője, amelyen két, az abszolút élvonalba tartozó játékos, Daniela Hantuchová és Amélie Mauresmo is pályára lép.

Akire a két válogatott a leginkább épít; balról Daniela Hantuchová, jobbról pedig Amélie Mauresmo. Párharcukat vasárnap láthatja a közönség. ČTK-felvételTomáš Malik, a szlovák válogatott szövetségi kapitánya az utolsó pillanatig titkolta, hogy Daniela Hantuchová mögött ki lesz a második számú játékos. Végül Janette Husárovára esett a választása, annak dacára, hogy Henrieta Nagyovának sokkal jobb a francia teniszezőnők elleni mérlege. Malik tehát nem a statisztikát tekinti a legfontosabb mércének, hanem védencei pillanatnyi formáját, lelkiállapotát, s e téren Husárová valóban jobb helyzetben van a zajos sikereket hosszabb ideje nélkülöző Nagyovánál. A hétvégi négy negyeddöntő közül a szakértők éppen a Szlovákia–Franciaország összecsapást tartják a legizgalmasabbnak, s ez a világranglistán 10., legutóbb Wimbledonban elődöntőt játszott Amélie Mauresmo és az idén üstökösként száguldó, már 12. helyen álló Daniela Hantuchová vasárnapi összecsapásának köszönhető. Mauresmo mellett szól a nagyobb tapasztalat, az a tény, hogy 1999-ben éppen az Incheba csarnokában szerezte meg élete első tornagyőzelmét, Hantuchová viszont sikerre éhes, és a hazai közönség előtt szárnyakat kaphat.

A viadal végkimenetele kétesélyes, ám ez annak köszönhető, hogy az 1997-es Fed Kupa-győztes francia együttes távolról sem a legerősebb összeállításban érkezett Pozsonyba. Guy Forget szövetségi kapitány különböző okok miatt nem számolhat olyan klasszisokkal, mint a Grand Slam-győztes Mary Pierce, továbbá Tauziat és Testud, ellenben Tomáš Malik a legjobbakból válogathat. A tegnapi sorsolás eldöntötte: ma 15 órától elsőként Hantuchová mérkőzik Nathalie Dechyvel, majd Husárová lép pályára Mauresmo ellen; a vasárnapi párosokban pedig a Hantuchová, Husárová duó kapott bizalmat, de ez az összeállítás még változhat. Ha Szlovákia Svájcot követően Franciaországot is megverné, akkor a kupa elődöntőjében az Olaszország–Belgium párharc győztesével mérkőzik.

A Fed Kupa további negyeddöntői: Ausztria–Horvátország, Spanyol-ország–Németország és Olaszország–Belgium. Csehország Přerovban Kanada ellen, Magyarország Budapesten Argentína ellen próbálja meg kivívni a kupa Világcsoportjában való szereplést. (shz)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?