Király Gábor parádézott

London. A Hertha labdarúgócsapata 24 év után először jutott be ismét az UEFA Kupa legjobb 16 együttese közé, miután a 3. forduló visszavágóján gól nélküli döntetlent ért el az angol Fulham ellen, s megőrizte az első mérkőzésen (2:1) szerzett előnyét.

A svéd válogatott Henrik Larssonra (balról), a Celtic csatárára nagyon vigyáztak a malagai védők, nem is talált a hálóba, de játékostársa, Hartson igen, így csapata idegenben lőtt góllal bejutott a nyolcaddöntőbeTASR/EPA-felvételAz angliai találkozó hőse egyértelműen a berliniek magyar hálóőre, Király Gábor volt, aki többször bravúrral védte meg kapuját a góltól, s annak ellenére végig a pályán maradt, hogy a hajrában megsérült.

„Egy felugrásnál összeütköztem az ellenfél egyik játékosával, s szerencsétlenül a hátamra estem, ráadásul a medencecsontomat is megütöttem. A meccs után mankó nélkül nem tudtam járni, sőt, a repülőtérre a gyorsabb haladás érdekében tolókocsiban mentem ki. Most már jobban vagyok, de csak a pénteki orvosi vizsgálatok után derül ki, hogy pontosan milyen súlyos a sérülésem.”

A találkozónak volt egy másik vendégáldozata is: a horvát Josip Simunicot már a 8. percben le kellett cserélni, miután ütközött csapattársával, Andreas Neuendorffal, s eltörött az állkapocscsontja. Királyhoz hasonlóan a Hertha BSC másik magyar légiósa, Dárdai Pál is végigjátszotta a londoni mérkőzést.

Kisebb-nagyobb meglepetést okozva öt, a BL-ből érkező csapat is búcsúzott a labdarúgó UEFA Kupa 3. fordulójában. A legnagyobb veszteséget a franciák szenvedték el, hiszen két képviselőjük is kiesett: az Olympique Lyont Kabát Péter együttese, a török Denizlispor győzte le, míg a Lens az FC Portótól kapott ki. A további „BL-áldozatok”: Dinamo Kijev (Bodnár László klubja), Maccabi Haifa és FC Bruges. A korábban a BL-ben szerepelt „túlélők”: Auxerre, Liverpool, AEK Athén.

Nyonban tegnap elkészítették a labdarúgó UEFA Kupa nyolcad-, illetve negyeddöntőinek párosítását. Mindkét, még versenyben lévő magyar érdekeltségű klub portugál ellenfelet kapott a nyolc közé kerülésért: Király Gábor és Dárdai Pál csapata, a Hertha BSC a Boavistával, míg Kabát Péter együttese, a Denizli (itt játszik a szlovák Benčík és Kratochvíl) az FC Portóval küzd majd a továbbjutásért.

A NYOLCADDÖNTŐBEN – 1. párharc: Slavia Praha–Besiktas, 2. párharc: Hertha BSC–Boavista, 3. párharc: Malaga–AEK Athén, 4. párharc: Lazio–Wisla Kraków, 5. párharc: Anderlecht–Panathinaikosz, 6. párharc: Celtic–VfB Stuttgart, 7. párharc: FC Porto–Denizlispor, 8. párharc: Auxerre–Liverpool.

A NEGYEDDÖNTŐBEN: a 3. párharc győztese–a 2. párharc győztese, az 1. párharc győztese–a 4. párharc győztese, a 6. párharc győztese –a 8. párharc győztese, a 7. párharc győztese–az 5. párharc győztese.

A nyolcaddöntő mérkőzéseit február 20-án és 27-én rendezik, a negyeddöntőre március 13-án és 20-án kerül sor.

UEFA KUPA-EREDMÉNYEK

Maccabi Haifa–AEK Athén 1:4, Anderlecht–Bordeaux 2:2, Lazio–Sturm 0:1 (Szabics lőtte a gólt), Stuttgart-FC Bruges 1:0, Liverpool–Arnheim 1:0, Leeds–Malaga 1:2, Celta Vigo–Celtic 2:1, Lens–FC Porto 1:0, Boavista Porto–Paris SG 1:0.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?