Király bízik a németekben

Berlin/Pozsony. Az 1996-os angliai Eb-n Németország a csoportküzdelmek során 2:0-ra verte a cseh válogatottat (gólszerzők: Ziege és Möller), a döntőben pedig 2:1-re kaptak ki a csehek (Berger góljára Bierhoff kettővel válaszolt).

Berlin/Pozsony. Az 1996-os angliai Eb-n Németország a csoportküzdelmek során 2:0-ra verte a cseh válogatottat (gólszerzők: Ziege és Möller), a döntőben pedig 2:1-re kaptak ki a csehek (Berger góljára Bierhoff kettővel válaszolt). A maiak közül Nedvěd, Poborský és Šmicer játszott akkor a Wembley-ben (a másik oldalon Kahn és Bobic csak a kispadon ült). Az erőviszonyok azóta jelentősen megváltoztak, és a Németország–Csehország mérkőzés előtt Király Gábort, a berlini Hertha BSC kapusát kérdeztük az esélyekről.

Mit vár a mérkőzéstől?

A döntetlen aligha lesz elég a németeknek a továbbjutáshoz, vagyis nyerniük kell. A lettek ellen tényleg gyengén játszottak, de erre a sorsdöntő meccsre ismét összeszedik magukat, és Csehország ellen egy más Nationalelfet láthatunk majd.

Előny vagy hátrány, hogy a csehek – biztos csoportelsőségük tudatában – tartalékosan lépnek pályára, sztárok nélkül ugyan, de bizonyítani vágyó játékosokkal?

A németekkel mindig számolni kell, akkor is, ha éppen gyengébben megy nekik a játék. Bármikor bárkit képesek legyőzni, éppen ezért olyan sokat nem nyom a latban, hogy milyen összeállításban játszik az ellenfél. A németek saját tudásukra hagyatkozhatnak, és szerintem legyőzhetik a cseheket.

A Lettország elleni döntetlen után a német sajtó Verpakovskisra cserélte volna Kahnt, mondván: Völlernek nincsenek csatárai. Egyetért ezzel?

Ez csak a szokásos spekulációk egyike, amivel a sajtó minden gyengébb eredmény után előrukkol. Az igaz, hogy a csatársor hullámvölgyben van, de figyelembe kell venni azt is, ez egy fiatal csapat, és a Schweinsteiger-féle játékosoknak minden feltételük adott ahhoz, hogy maradandót alkossanak a pályán. Vagyis én nem írnám le előre a németeket, sőt a továbbjutásukban biztos vagyok. (jgj)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?