Kilenc találat – két ellentétes félidő

Gömörhorka. Szombaton, gólzáporos összecsapáson megszerezte első idénybeli hazai győzelmét a kelet-szlovákiai V. liga délnyugati csoportjának gömörhorkai újonca, mely eddig csupán idegenben volt eredményes. A mérkőzés első félidejének történései a hazaiak fölényének jegyében zajlottak.

Gömörhorka. Szombaton, gólzáporos összecsapáson megszerezte első idénybeli hazai győzelmét a kelet-szlovákiai V. liga délnyugati csoportjának gömörhorkai újonca, mely eddig csupán idegenben volt eredményes. A mérkőzés első félidejének történései a hazaiak fölényének jegyében zajlottak. Az ellenfél játékosai gyakran csak szabálytalanságok árán tudták megfékezni az ellenfél rohamait. Az első hazai gólra a 29. percig kellett várni. Egy szögletrúgás követően Klinko talált a hálóba. Négy perc elteltvel Danielis Adrián parádés szólóját góllá értékesítette.. A 39. percben egy pontos keresztlabda után Šaliga kisöpörte a pókhálót. A 44. percben Bodnár és Danielis Adrián példás összjátéka után az utóbbi tovább növelte a tetszetősen kombináló, nagy kedvvel futballozó hazaiak előnyét.

A második játékrészt jelentős előnye tudatában kettős cserével kezdték a vendéglátók. Érezhetően visszavettek a tempóból, lebecsülték vetélytársukat. Ez kis híján megbosszulta magát, hiszen a 75. percben már 4:3 volt az állás. A vendégek rendre a gömörhorkai védők gyermeteg hiíból profitáltak. A szurkolókat a 79. percben a csereként szóhoz jutott Kövesdi nyugtatta meg, aki Istók hajszálpontos beadása után volt eredményes. A mérkőzés utolsó percében a vendégeknek ugyan sikerült szépíteniük, ám egyenlítésre már nem maradt idejük. A hazaiak nagy örömére nemcsak a felnőttek együttese, hanem a klub két utánpótlás-korosztályú kollektívája is legyőzte ellenfelét a hét végi bajnoki fordulóban.

GEMERSKÁ HORKA–JAKLOVCE 5:4 (4:0): Gólok: Danielis Adrián 2, Klinko, Šaliga, Kövesdi, ill. Adamišin, Humeňanský, Rusinko, Eliáš. Sárga lap: Gáspár, Koronci, ill. Lacko, M. Kandra, Polaček, Humeňanský. Játékvezető: Tóth, 250 néző. GEM: HORKA: Maksi–Izák Sándor, Klinko (Koronci), Betík, Danielis Zsolt–Bodnár, Tóth, Šaliga, Gáspár (Szabó-Dózsa), Istók–Danielis Adrián (Kövesdi). (bt, ái)

EDZŐI VÉLEMÉNY

Balázs Tibor (Gemerská Hôrka): „Nagyon készültünk erre a mérkőzésre, hiszen már épp ideje volt megtörni hazai nyeretlenségi sorozatunkat. Szerinten az első félidőben sziporkáztunk, fordulás után viszont érthetetlenül visszaestünk. Még szerencse, hogy a hidegzuhany észhez térítette a fiúkat, akik nemcsak játék-, hanem küzdenitudásból is jelesre vizsgáztak a mai napon. Ha így folytatjuk, tovább gyarapírhatjuk győzelmeink számát és elérhetjük elsődleges célunkat, a bentmaradást. Ugyanakkor azt is tudatosítanunk kell, hogy többgólos előnyünk birtokában sem szabad kiengednünk lazítanunk”. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?