Kiesett a Sparta Praha és a Werder Bremen együttese

Csütörtökön húsz visszavágóra került sor a labdarúgó UEFA Kupa 2. fordulójában, több helyütt magyar érdekeltséggel. Kabát Péter (Denizlispor), Szabics Imre és Korsós György (Sturm) csapata továbbjutott, Lisztes Krisztián (Bremen) és Halmai Gábor (Hapoel Tel-Aviv) együttese viszont nem jutott be a 3. fordulóba.

Karel Pitákot (jobbra) szabálytalanul szereli a belgrádi Branko a Slavia–Partizan UEFA Kupa-visszavágón, melyet a prágaiak nyertek meg – hosszabbítás után – 5:1-re, s továbbjutottakČTK-felvétel Kabát Péter csapata, a török Denizlispor nem kis meglepetésre 2:0-ra nyert otthon a Sparta Praha ellen, így továbbjutott. Halmai Gábor együttese, a Hapoel Tel-Aviv viszont 4:1-re kikapott a Leedstől, s két vereséggel búcsúzott. A feszült izraeli politikai helyzet miatt a Firenzében rendezett találkozón mind a négy angol találatot Alan Smith szerezte.

Lisztes Krisztián együtese, a Werder Bremen hiába vezetett 2:0-ra, csak 3:3-as döntetlent ért el otthont a Vitesse Arnheim ellen, így kiesett. A kisebb sérüléssel bajlódó magyar középpályás csak a 65. percben csereként állt be.

Büntetőkkel jutott tovább a harmadik fordulóba a Sturm Graz, amely az első összecsapáson Szabics Imre góljával szerzett előnyt a Levszki Szófia ellen. A visszavágón a hazaiak nyertek szintén 1:0-ra, a hosszabbításban azonban már nem született újabb találat. Az osztrákok tizenegyesekkel 8:7-re nyertek. Szabics végig pályán volt a találkozón, Korsós Györgyöt a 70. percben cserélték be, büntetőjüket mindketten értékesítették.

A mérkőzés alatt kórházba szállítottak egy bolgár fotóst, akit egy házi készítésű peterdával dobtak fejbe a nézőtérről. Az első jelentések szerint állapota nem súlyos, a rendőrség mindenesetre több szurkolót letartóztatott. Az osztrák közszolgálati televízió egyébként tiltott politikai reklám miatt nem közvetítette a visszavágót a bolgár fővárosból, a mérkőzés előtt ugyanis a vendégszurkolók egy csoportja a jövő vasárnapi ausztriai választásokra utaló plakátokat helyezett el a Vaszil Levszki-stadionban. Az európai szövetség szigorúan tiltja a politikai hírverést az arénákban, ezért az „Ezúttal Schüsselt!” feliratú transzparenseket a találkozó során eltávolították.

Közvetlenül a Legia Warszawa elleni összecsapás előtt a Schalke vezetősége úgy határozott, hogy fegyelmi okok miatt egy mérkőzésre eltiltja Jörg Böhmét. „Profihoz méltatlanul és a csapat számára károsan viselkedett” – indokolta a döntést Frank Neubarth, a németek vezetőedzője. A 28 éves válogatott középpályás szeptember végén hasonló okok miatt volt kénytelen kihagyni egy találkozót.

EREDMÉNYEK: Denizlispor–Sparta Praha 2:0 – az első mérkőzésen 0:1, tj.: Denizlispor; Hapoel Tel-Aviv–Leeds United 1:4 – 0:1, tj.: Leeds; Schalke 04–Legia Warszawa 0:0 – 3:2, tj.: Schalke; Levszki Szófia–Sturm Graz 1:0 – 0:1, 11-esekkel 7:8, tj.: Sturm; Besiktas Istanbul–Alaves 1:0 – 1:1, tj.: Besiktas; Slovan Liberec–Ipswich Town 1:0 – 0:1, 11-esekkel 4:2, tj.: Liberec; Crvena Zvezda Beograd–Lazio 1:1 – 0:1, tj.: Lazio; Viking Stavanger–Celta Vigo 1:1 – 0:3, tj.: Celta Vigo; Famaguszta–Boavista Porto 0:1 – 1:2, tj.: Boavista; Slavia Praha–Partizan Beograd 5:1, hosszabbítás után – 1:3, tj.: Slavia; Panathinaikosz Athén–Fenerbahce Istanbul 4:1 – 1:1, tj.: Panathinaikosz; Midtjylland–Anderlecht 0:3 – 1:3, tj.: Anderlecht; Grasshoppers Zürich–PAOK Szaloniki 1:1 – 1:2, tj.: Szaloniki; Paris Saint Germain– National Bucuresti 1:0 – 2:0, tj.: Paris SG; Werder Bremen–Arnheim 3:3 – 1:2, tj.: Arnheim; Fulham–Dinamo Zagreb 2:1 – 3:0, tj.: Fulham; Wisla Kraków–Parma 4:1, hosszabbítás után – 1:2, tj.: Kraków; Blackburn–Celtic 0:2 – 0:1, tj.: Celtic; Betis Sevilla–Viktoria Žižkov 3:0 – 1:0, tj.: Betis; FC Porto–Austria Wien 2:0 – 1:0, tj.: FC Porto. Kedden játszották: VfB Stuttgart–Ferencváros 2:0 – 0:0, tj.: Stuttgart; Amica Wronki–Malaga 1:2 – 1:2; tj.: Malaga; Girondins Bordeaux–Djurgaarden 2:1 – 1:0, tj.: Bordeaux.

A HARMADIK FORDULÓ PÁROSĺTÁSA

Wisla Kraków–Schalke 04, Lazio–Sturm Graz; Betis Sevilla–AJ Auxerre; Besiktas Istanbul–Dinamo Kijev; Paris Saint Germain–Boavista Porto; FC Bruges–VfB Stuttgart; FC Liverpool–Vitesse Arnheim; Panathinaikosz Athén–Slovan Liberec, Denizlispor–Olympique Lyon, Girondins Bordeaux–Anderlecht Brüsszel, Malaga–Leeds United, PAOK Szaloniki–Slavia Praha, Hertha Berlin–FC Fulham, AEK Atény–Maccabi Haifa, FC Porto–Racing Lens, Celtic Glasgow–Celta Vigo. Az első mérkőzéseket november 28-án, a visszavágókat pedig december 12-én bonyolítják le.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?