Kézi-vb: nincs több videóbíró

Kolding. Az egyik mérkőzés végeredményét döntően befolyásoló hiba miatt a folytatásban nem használják a videóbírót a dániai női kézilabda-világbajnokságon.A hétfői Koreai Köztársaság– Franciaország (22:22) találkozó 17.

Kolding. Az egyik mérkőzés végeredményét döntően befolyásoló hiba miatt a folytatásban nem használják a videóbírót a dániai női kézilabda-világbajnokságon.

A hétfői Koreai Köztársaság– Franciaország (22:22) találkozó 17. percében, Ju Hjun Dzsi lövése után videóbírót alkalmaztak annak megállapítására, hogy a labda teljes terjedelmével a gólvonal mögé került-e. A zsűri a felvétel megtekintése után nem ítélt gólt, de a meccs után kiderült, hogy a rendszer nem a teljes jelenetet játszotta vissza, csak a végét, amikor a labda másodszor pattant a kapufáról a gólvonalra. Ekkor a labda valóban nem volt bent, ezt megelőzően viszont igen.

Az IHF elismerte a hibát és úgy döntött, hogy a szóban forgó mérkőzésen tevékenykedő játékvezetők és zsűritagok a világbajnokság további részében már nem kapnak feladatot. A közlemény kiemeli, hogy a videóbírót sikeresen alkalmazták a katari férfi vb-n, de a hétfői eset miatt a dániai torna folytatásában nem fogják alkalmazni, mert nem zárható ki teljes mértékben a hiba lehetősége. Mindezek ellenére a szabályok értelmében a koreai csapat nem óvhatja meg a meccs végeredményét. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?