Kézi BL: már középdöntős a Győr

A Győr bejutott a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntő-jébe, miután a csoportküzdel-mek során másodszor is legyőzte a címvédő román CSM Bucuresti csapatát (33:25), és négy forduló után is százszázalékos.A győri klub a mérkőzés előtt egy órával közleményben tájékoztatott arról, hogy a csapat vilá

A Győr bejutott a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntő-jébe, miután a csoportküzdel-mek során másodszor is legyőzte a címvédő román CSM Bucuresti csapatát (33:25), és négy forduló után is százszázalékos.

A győri klub a mérkőzés előtt egy órával közleményben tájékoztatott arról, hogy a csapat világklasszis beállósa, Heidi Löke gyermeket vár, így ebben a szezonban már nem lép pályára. Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok norvég sztár támadásban és védekezésben is szinte pótolhatatlan, ráadásul honfitársa, a kapus Karin Grimsbö sérülése sem jött még rendbe.

Az első gól a hazaiaké volt, ám utána húsz percig a románok vezettek 1-2 góllal. Egy időkérés után feljavult az ETO támadójátéka, sikerült fordítani is, ám a vendégek rendezték soraikat, és a lefújás pillanatában dobott góllal 13:11-es előnnyel vonulhattak pihenőre.

A fordulás után rövid ideig a bukarestiek már 16:13-ra is vezettek, ám erre 6:1-es rohammal válaszolt a Győr. Elsősorban Nora Mörk volt elemében, aki végül 12 gólig jutott, de Kiss Éva is fantasztikusan védett.

Eladott labdákból azonban mégis felhozta a magyar bajnok a riválisát, így 20:20-ról és hazai emberhátránnyal indult az utolsó negyedóra. Amikor viszont a vendégek voltak létszámhátrányban, ellépett a Győr 24:21-re. Megroppant a címvédő, sorra adta el a labdákat, és az 55. percben 29:23 volt az állás. A vége már igazi örömjátékot hozott, a zöld-fehérek 33:25-re újra megverték a címvédőt. Ezzel a Győr már biztosan továbbjutott a 12-es középdöntőbe.

„A csapat volt ezúttal is a győzelem kulcsa. Minden mérkőzésen más-más játékosok teljesítenek jobban, erőnket az bizonyítja, hogy egymást kisegítve tudunk megújulni. Heidi Lökére más életszakasz vár, számunkra pedig az volt a feladat, hogy megmutassuk, mit tudunk a világ egyik legjobb játékosa nélkül. Ezúttal ez sikerült, de meg kell találnunk a mérkőzéseken belüli hullámzások okát. Az ellenfélen nem kis nyomás volt a BL-győzelem után, viszont most jó folytatást remélünk tőlük, mert ez azt jelentené, hogy négy pontot vihetünk a középdöntőbe” – nyilatkozta Ambros Martín, a hazaiak vezetőedzője.

A BL másik magyar szereplője, a Ferencváros Lipcsében lépett pályára, a találkozó lapzárta után ért véget. (MTI, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?