Két magyar aranyérem

San Francisco. Aranyérmet nyert Simóka Bea, illetve a Simóka, Vörös Zsuzsanna, Füri Csilla összeállítású csapat a San Franciscó-i öttusa-világbajnokság hagyományos versenyében. Egyéniben Vörös a második helyen végzett.
A sportág történetében a magyar nők – Vörös (1999), illetve a Vörös, Simóka B.

San Francisco. Aranyérmet nyert Simóka Bea, illetve a Simóka, Vörös Zsuzsanna, Füri Csilla összeállítású csapat a San Franciscó-i öttusa-világbajnokság hagyományos versenyében. Egyéniben Vörös a második helyen végzett.

A sportág történetében a magyar nők – Vörös (1999), illetve a Vörös, Simóka B., Máthé Vivien alkotta váltócsapat (2000) révén – eddig csupán két elsőséget szereztek, most viszont egyszerre megduplázták ezt a számot.

Az egyéniben győztes Simóka jól lőtt, fantasztikusan vívott, egyéni legjobbjától csak néhány tizeddel maradt el úszásban, a lovaglásban pedig mindössze egy akadályt vert. Az első négy tusában nagy előnyre tett szert, a 3000 méteres futásnak 57 másodperccel hamarabb vághatott neki, mint a másodikként rajtoló orosz Muratova. Győzelme egy percig sem forgott veszélyben.

Vörös hullámzóbb teljesítményt nyújtott, jó lövészete után főleg a vívásban hullajtott el értékes pontokat. Ezek után az úszásban is elmaradt egy kicsit a várakozástól, a lovaglást viszont hibátlan teljesítménnyel megnyerte. A futásnak Muratova után 5 mp-cel vágott neki. Eleinte csak tartotta vele a lépést, később viszont leelőzte őt, majd növelte is a kettejük közötti különbséget.

Eredmények: 1. Simóka Bea 5568 pont ; 2. Vörös Zsuzsanna 5508; 3. Georgina Harland (Nagy-Britannia) 5468 ... 26. Füri Csilla 5484.

Csapatban: 1. Magyarország (Simóka B., Vörös, Füri) 15660 pont; 2. Olaszország (Foghetti, Corsini, Cerutti) 15388; 3. Oroszország (Muratova, Kolonyina, Grecsisnyikova) 15172.

Simóka Bea a viadal után így nyilatkozott: – Az idei produkcióimhoz képest nagyon jó kezdés volt a 182 körös lövészet és a vívással is teljesen elégedett vagyok. Korábban többször előfordult, hogy egy nagyon jó sorozatot négy vereséggel zártam le, most viszont az utolsó asszóimat is sikerült megnyernem. Az úszásban majdnem az egyéni legjobbamat értem el, és a lovaglás is jól ment. A bemelegítésnél olyan ideges voltam, hogy azt sem tudtam, merre kell mennem. Amikor viszont belovagoltam a pályára, teljesen megnyugodtam. Az egy verés az én hibám volt. A futás előtt arra gondoltam, hogy ezt már nem veszíthetem el.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?