Kassai betlije, Özil álomgólja

Címszavakban: továbbjutott az Arsenal, a PSG, az Atlético Madrid és a Bayern München. Fantasztikusan focizva nyert a ManCity a Barca ellen. Mesut Özil csodagólt lőtt. Kassai túl van élete egyik legrosszabb meccsén.Sok szempontból is különleges volt a labdarúgó BL keddi játéknapja.

Címszavakban: továbbjutott az Arsenal, a PSG, az Atlético Madrid és a Bayern München. Fantasztikusan focizva nyert a ManCity a Barca ellen. Mesut Özil csodagólt lőtt. Kassai túl van élete egyik legrosszabb meccsén.

Sok szempontból is különleges volt a labdarúgó BL keddi játéknapja. Jó napot fogtak ki a csapatok, a Dinamo Kijev kivételével minden gárda (összesen 15) betalált a kapuba, ráadásul az ukránok is könnyen eredményesek lehettek volna, ha a második félidőben Moraes belövi a maga tizenegyesét a Benfica ellen. Nyolc mérkőzésen 23 találat nem olyan sok, volt azonban egy, amelyet huszonháromszor (vagy százszor) is érdemes visszajátszani: Mesut Özil révén az Arsenal a 88. percben fordította meg a Ludogorec Razgrad elleni idegenbeli mérkőzését (a bolgárok negyedóra elteltével már 2:0-ra mentek). Hogy milyen góllal? Előbb átemelte a labdát Borjan kapuson, majd két visszaszaladó védőt is elfektetett a lövőcseleivel, hogy aztán az üres kapuba gurítson – négykézlábra támaszkodó bolgár bekkek mellett. Nincs mit mondani erre, a játékintelligencia és a ritmusérzék fantasztikus elegye volt ez a néhány pillanat. A hosszú indítás után Özil szinte csak simogatta a labdát (a kapura gurítás előtt még hatszor ért hozzá). Elcsépelt közhelynek hangzik az az állítás, hogy a futball némiképp művészet is. Ez az Özil-gól valóban művészi volt.

Fantasztikus volt a Manchester City–Barcelona mérkőzés is. Az a meccs, amelyet évek óta várunk, majd évek óta csalódunk, mivel a Barca általában megalázza az összevásárolt sztárok lelketlen gyülekezetének tűnő Cityt (a két csapat korábbi BL-mérlege: 5 meccs, 5 Barca-siker, 11:2-es gólkülönbséggel). Néhány héttel az újabb kálvária (Barca–ManCity 4:0) után ráadásul kevesen gondolták volna, hogy az angolok végre felállnak a padlóról, pedig ez történt. Soha nem láttuk még a manchesterieket ilyen bátran és büszkén futballozni a Barca ellen, nyoma sem volt a megilletődöttségnek a csapat játékában. Talán még egyszer sem láttunk ilyen célratörő, gyors futballt Pep Guardiola által vezetett csapattól, mint kedden a Citytől. Kevin de Bruyne és társai olyan nyaktörő tempót produkáltak, amihez képest a katalánok mozgásának leírására egy szó felel meg leginkább: poroszkálás.

A nagy meccsnek azért volt egy nagy vesztese is, sajnos éppen Kassai Viktor személyében. A magyar bíró már a meccs elején nagyot hibázott, amikor egy Umtiti–Sterling-affér után nem büntetőt adott a Citynek, hanem (műesésért) sárgát a hazai csatárnak. A hibasorozat később is folytatódott, az első félidő végén jogos tizenegyest nem kapott meg a Barcelona sem, a harmadik angol találat előtt pedig Kun Agüero ért kézzel a labdához. A spanyol lapok és az angol tévé szakkommentátorai (pl. Rio Ferdinand) egyetértettek: Kassai volt a leggyengébb láncszem. Az indulatokra jellemző hogy a meccs után csak Agüerónak sikerült „lebeszélnie” Messit arról, hogy az argentin meglátogassa a manchesteri öltözőt, ahol aligha csak a jacuzzit szerette volna szemrevételezni.

Négy forduló után az utóbbi években elég gyakran beszélhettünk már továbbjutókról, s most sincs ez másként. Az A és a D csoport eredményei alapján elmondható: kettészakadt a mezőny. Előbbi négyesből az Arsenal és a PSG, utóbbiból az Atlético Madrid és a Bayern München jutott tovább. A csoportelsőségről a hátralévő fordulók rangadói, az Arsenal–PSG és a Bayern–Atlético mérkőzések döntenek majd. A C csoportban a Mönchengladbach és a Celtic esélyei csupán matematikaiak a Barcelonával és a Manchester Cityvel szemben. Öldöklő hajrá egyedül a B csoportban várható, itt a Napoli, Benfica, Beseiktas trió közül egy csapat hoppon marad, várhatóan a csoportkör utolsó fordulójának utolsó pillanataiban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?