Kanadai győzelem

Salt Lake City. Kanada nyerte a téli olimpia női jégkorongtornáját, miután a döntőben legyőzte az Egyesült Államok együttesét. Négy évvel ezelőtt is ez a két csapat vívta a finálét, de Naganóban az amerikaiak diadalmaskodtak. Ezúttal gyors kanadai góllal kezdődött a találkozó.

Salt Lake City. Kanada nyerte a téli olimpia női jégkorongtornáját, miután a döntőben legyőzte az Egyesült Államok együttesét. Négy évvel ezelőtt is ez a két csapat vívta a finálét, de Naganóban az amerikaiak diadalmaskodtak. Ezúttal gyors kanadai góllal kezdődött a találkozó. A hazaiak emberelőnyből egyenlítettek, de sorozatos létszámfölényes helyzeteik ellenére újra Kanada szerzett vezetést, sőt, a második harmad vége előtt 1 mp-cel 3:1-re növelte az előnyt. A címvédő a harmadik 20 perc során szépített, de egyenlíteni már nem tudott.

DÖNTŐ: Kanada–USA 3:2 (1:0, 2:1, 0:1), gólütők: Quellette (2.), Wickenheiser (25.), Hefford (30.), ill.King (22.), Bye (57.). A 3. HELYÉRT: Svédország–Finnország 2:1 (2:0, 0:1, 0:0). Végeredmény: 1. Kanada, 2. Egyesült Államok, 3. Svédország, 4. Finnország ,5. Oroszország, 6. Németország.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?