Kanada Tavares nélkül is erős

kanada
Kassa |

Hétfőn (20.15) Kanada ellen zárja a nehéz ellenfelek sorát a szlovák jégkorong-válogatott a világbajnokság A csoportjának harmadik fordulójában.

A szlovákok az előző két mérkőzésre csak 22-es kerettel álltak fel. A kapus Denis Godla és a csatár Dávid Bondra mellett a center Libor Hudáčeket sem nevezte még a szakvezetés a tornára. A Liberec cseh támadója viszont mostanra meggyógyult, és Craig Ramsay szövetségi kapitány rendelkezésére áll. Marek Ďaloga játéka viszont kizárt, a védő a finnek ellen közvetlen közelről az arcába kapta a korongot, mikor egy lövést igyekezett blokkolni. Az élvonalból kiesett svéd Mora védője egy közelebbről nem pontosított kisebb műtéten is átesett az egyik kassai kórházban. Kérdéses, hogy a tornán a későbbiekben játszhat-e még.

Ugyan a kanadaiaknál a helyzet a tegnap esti, lapzárta után véget ért britek elleni meccsen még változhatott, egy nagy hiányzójuk biztosan lesz – és nem csak a szlovákok ellen. Egyetlen napnyi kassai tartózkodás után ugyanis megsérült a csapat szupersztárja, John Tavares. A Toronto sztárjának sérüléséről semmit nem hoztak nyilvánosságra, a hírek szerint egy hónapon át biztosan nem léphet jégre.

A juharlevelesek az első, finnek elleni meccsen nem tűntek emiatt megilletődöttnek, addigi csapatkapitányuk nélkül is veszélyesebbek voltak ellenfelüknél – más kérdés, hogy az emberhátrányban bekapott gólra nem tudtak válaszolni, és 3:1-re veszítettek. Vasárnap azonban egy könnyed, edzőmeccs hangulatú korongozáson 8:0-ra kiütötték a briteket.

„Jó a hangulat Szlovákiában, ez nagy előny a hazai csapatnak – mondta az újságíróknak a találkozó után Mark Stone, a Vegas játékosa, aki az ellenfél legveszélyesebb hokisai iránt érdeklődő kérdésre is csak udvariaskodott, konkrét név említése nélkül.

A vb előtt csak egyetlen felkészülési mérkőzést játszó Kanada (Ausztria, 7:5) a szlovákok ellen legutóbb 2016-ban hokizott, a Német Kupán szlovák siker született (4:3 rávezetések után). Világbajnokságon pedig néhány hónappal előtte találkozott a két gárda, akkor 5:0-ra a tengerentúliak nyertek. Érdekes, hogy mennyire kiegyenlített az örökmérleg is: 23 szlovák és 24 kanadai siker mellett 4 döntetlen született az egymás elleni meccseken.

A fogadóirodák szerint most a kanadaiak a meccs egyértelmű favoritjai, a szlovák győzelem több mint hatszoros nyereményt jelentene a merészeknek. „Minden meccs nehéz, minden sornak minden egyes jégre lépéskor nehéz a dolga, függetlenül attól, ki az ellenfél. Valószínűleg változtatunk majd pár dologban, de sosem jó az érzelmek hatása alatt dönteni“ – mondta diplomatikusan a kanadai illetőségű Ramsay a finnek elleni vereség után. Védenceiből sem lehetett többet kiszedni, Marinčintól Daňón át Nagyig mindenki a regeneráció fontosságát hangsúlyozta, és a szokásos közhelyet a pontok gyűjtögetéséről.

Annyi azért kiszivárgott, hogy nagy eséllyel ismét az a Patrik Rybár kap helyet a szlovák kapuban, aki az amerikaiak ellen jól teljesített. „Kanada még nehezebb rivális. Ráadásul már megszokták a kassai pálya méreteit. De nekünk saját magunkra kell figyelni“ – nyilatkozta az AHL-ben szereplő hálóőr.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?