Jól kezdtek a magyar kézisek

A magyar férfi-kézilabda- válogatott sima, 32:27-es győzelmet aratott Montenegró ellen a lengyelországi Európa-bajnokság nyitófordulójában.

A magyar férfi-kézilabda- válogatott sima, 32:27-es győzelmet aratott Montenegró ellen a lengyelországi Európa-bajnokság nyitófordulójában. A csapat legeredményesebb játékosa a hétgólos beálló, Bánhidi lett, de Mikler is remekelt a kapuban.

Montenegró még nem nyert meccset nagy világversenyen, s az már a gdanski találkozó első perceiben eldőlni látszott, hogy most sem fog: az 5. percben már 5:1-re vezettek a magyarok, de volt 8:2 és 9:3 is az állás. A megfiatalított magyar válogatotton nem látszott a megilletődöttség, Bánhidi és Bodó is jó megoldásokkal vetette észre magát, s Ancsin is bemutatta bődületes lövőerejét. Amíg a montenegrói kapuban Mijatovic csak akkor ért labdához, ha a hálójából kellett kiszednie azt, Mikler kezdettől fogva jó formában védett, és ez a meccs végéig kitartott. Ugyan Mikler védési százaléka nem volt kimagasló, de a fontos pillanatokban hárított ziccereket, így a montenegróiak sosem tudtak igazán feljönni a magyar válogatottra.

Talant Dujshebaev bátran forgatta a csapatot, az első találkozón a cserekapus Bartucz kivételével mindenki pályára lépett. A második közepe táján a montenegróiak ugyan feljöttek 25:23-ra, de ennél közelebb nem kerültek a magyarokhoz, akik jól koncentráltak a hajrában, és 32:27-re nyertek.

Dujshebaev a mérkőzés után az M4 Sportnak elmondta: a győzelemmel és a lőtt gólok számával elégedett, ám sok gólt kapott a csapata. „Idegesen kezdett mindkét válogatott, de mi előbb nyugodtunk meg, és elhúztunk. A támadójátékunk rendben volt, de sokat kell javulnunk védekezésben” – mondta a magyarok szövetségi kapitánya.

A meccs legjobbjának választott Mikler Roland is hasonlóan látta a meccset: „Az összjátékunk rendben volt végig, és a beállósaink teljesítménye is nagyon jó volt. Bízom benne, hogy a védekezésünk még jobb lesz. Fiatal játékosaink ugyan izgultak, de ez jó hatással volt rájuk, fantasztikus egyéni teljesítményeket mutattak be. Örülök, hogy nem teli gatyával, hanem büszkén és jól játszva mutatkoztak be első Eb-mérkőzésükön.”

A magyar válogatott keretében összesen kilenc tornaújonc van, egyikük az irányító Faluvégi Rudolf, aki kezdőként lépett pályára Montenegró ellen. „Nagyon jól éreztem magam a pályán. Próbáltam előzetesen elképzelni, hogy milyen érzés lesz itt állni, és különböző stresszkezelési technikákon gondolkodtam. Aztán amikor ott voltunk a pályán, és ugyanazokat a srácokat láttam, akiket edzésen, majd ránéztem az ellenfelünkre, tudtam, hogy ez csak a kézilabda, amit már tizenegy és fél éve csinálok, és nagyon szeretek. Miért kellett volna aggódnom? Élveztem az egész mérkőzést.”

A magyarok ma este 18 órától Oroszországgal csapnak össze, a meccs kiemelten fontos az olimpiai kvalifikáció szempontjából is. Az Eb-selejtezőcsoportban Talant Dujshebaev együttese oda-vissza verte mai ellenfelét, de nagy tornán Magyarország még soha nem nyert korábban Oroszország vagy a Szovjetunió ellen. (MTI, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?