Jól indult, vereség lett a vége

<p>Holíč/Hodos. Elvesztette veretlenségét a hodosi csapat a férfi-asztalitenisz-extraligában: a 8. forduló rangadóján Holíčban 6:2-re maradt alul az utóbbi öt év négyszeres bajnokával szemben.</p><p>A mérkőzés részleteiről Jozef Kmeť, a vendégek klubelnöke tájékoztatott.</p>

J. MÉSZÁROS KÁROLY

Jól kezdtek, hiszen magyarországi légiósuk, Muskó Péter és az itthoni ranglista hetedik helyén álló Zoltán Lelkeš megnyerte a párost, aztán még Muskó egyesben megverte Truksát, de közben hat egyest elvesztettek. Hodosi szempontból nem volt több ebben a mérkőzésben?

Főleg az elején alakult minden kedvezően, de be kell ismerni: jobb volt az ellenfél. Két szinte azonos képességű csapatról van szó, de az is igaz, ilyen szoros csatában nehéz egymás után kétszer legyőzni a Holíčot.

Mi volt a taktika?

Döntetlent akartunk elérni. Sajnos Lelkeš hét közben náthalázas volt, nem volt a bőrében. Mégis a párost megnyerte Muskóval az oldalán. Aztán Truksával szemben is 2:0-ra vezetett, s végül a döntő játszmában 12:10-re kapott ki. Ha kétpontos előnnyel kezdünk, talán másképpen alakul… Innen már nem tudtuk megállítani a hazaiakat.

A szurkolók is elkísérték a csapatot?

Még sokkal többen is lehettek volna, de a vendéglátók egy negyven férőhelyes kicsi csarnokba tették a bajnokit, s megszabták, hogy csak tízen mehetünk.

Szemtanúk szerint szlovákiai viszonylatban nagyon színvonalas mérkőzést játszottak...

Már a hodosi meccs is, melyen 6:4-re nyertünk, nagyon jó volt. Ez a két csapat jóval a többiek előtt jár az extraligában. Kár, hogy nem vihettünk több nézőt magunkkal.

Mi döntött a vereségükről?

Hazai környezetben jobb volt a bajnok. Talán 6:4 lett volna a reális eredmény, Lelkešnek nem szabadott volna kikapnia Truksától, de hát nem volt teljesen egészséges. A pillanatnyi fizikai és pszichikai állapot döntött a hazaiak javára.

Mi következik ezután?

Február huszadikán folytatódik a rájátszás. Március végén jön hozzánk újra a Holíč. Ha nyerünk, nálunk lehet a négyes döntő, amelyben újra találkoznánk a bajnokkal. Most ugyan vezetünk, de legnagyobb riválisunk egy meccsel kevesebbet játszott. Aki megnyeri a rájátszást, az lesz a zárótorna házigazdája.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?