Jókai sikerek bukással fűszerezve

Felemás bizonyítvánnyal zárták az elmúlt bajnoki évadot a jókai futballklub képviselői.

Felemás bizonyítvánnyal zárták az elmúlt bajnoki évadot a jókai futballklub képviselői. A mátyusföldi település ifistái és fiatalabb diákjai ugyanis a galántai területi bajnokság korosztályos győzteseiként kerültek rivaldafénybe, a felnőttek alakulata pedig búcsúzni kényszerült a nyugat-szlovákiai V. liga déli csoportjától.

„Az utóbbi években 31 ponttal nem esett ki csapat a mezőnyből. Most mégis ez történt. Azt is megkockáztatom, hogy tőlünk jóval szerényebb játékerőt képviselő együtteseknek sikerült megőrizniük pozíciójukat az V. ligában. Hogy miért? Erre a kérdésre ugyan ismerem a választ, de konkrét bizonyítékok hiányában nem látom értelmét a vádaskodásnak. Egy biztos: mi mindvégig tiszta eszközökkel küzdöttünk a bennmaradásért. Még a pontvadászat hajrájában is élt a remény. Az edzőváltás után új szakvezetőnk, Peter Petráš irányításával zsinórban három győzelmet produkált kollektívánk, de a 28. fordulóban házigazdaként 1:3-ra elbuktuk a vágaiak elleni kiesési rangadót, ezzel elszálltak reményeink. Hiányzott a rutin, együttesünk átlagéletkora 20,8 év volt” – értékelte a kiesést kiváltó okokat Deák Zoltán, a jókai FC klubelnöke.

„Furán hangzik, de minket motivált, feldobott a kudarc. Egy emelettel lejjebb kerültünk a fociranglétrán, de a galántai területi bajnokságban nem szeretnénk sokat időzni. Célunk az, hogy jövő év júniusában bajnokként kerüljünk vissza az V. ligába. Az erőviszonyokra való tekintettel akár hat-hét rivális is hasonló terveket szövöget. Ádáz csatákra számítunk, nem lesz sétagalopp. Az új idényben is Peter Petráš vezeti csatába a mieinket. Kemény, érdekes edzéseket vezet, a játékosok megkedvelték őt. Csikócsapatunknak tapasztalt futballistákra is szüksége van. Ezért leigazoltuk Roman Kratochvílt, aki fénykorában a szlovák válogatott mezét viselte” – fűzte tovább a gondolatsort a tisztségviselő.

A felnőttek ugyan búcsúzni kényszerültek az V. ligától, de a Bíró Zoltán edző által irányított jókai ifik augusztustól a kerületi mezőnyben csatáznak a pontokért. „Évekkel ezelőtt ifiszinten már szerepeltek a mieink az V. ligában. Legjobbjainkat igyekszünk beépíteni a felnőttek csapatába, tavasszal négyen-öten lehetőséget kaptak a bizonyításra. Így lesz ez a folytatásban is. Görföl Sándor edző védencei, a fiatalabb diákok továbbra is a területi bajnokságban játszanak. Jelenleg ugyanis nincs annyi labdarúgónk, hogy felsőbb osztályban egy játéknapon csatába tudjuk küldeni a fiatalabb és idősebb diákok alkotta klubpárost. Megjegyzem, az idősebb diákjaink a tabella 3. helyén zártak a területi bajnokságban. A kezdőink gyakorlásait olykor huszonöten is látogatják. Legjobbjaink boldogulásának útjába nem gördítünk akadályt. Többen közülük a DAC-ban, Nyitrán, vagy Somorján folytatják felfelé ívelő pályafutásukat. Bízunk benne, hogy néhányan közülük hazatérnek. Egy évtizeddel ezelőtt kezdtük el az utánpótlás szisztematikus képzését. Ahogy azt eredményeink is igazolják, beérőben van munkánk gyümölcse” – ecsetelte a jókai fociutánpótlás sikereit Deák Zoltán.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?