Jobbra számítottak

<p>A tizenegy csapatos mezőnyben csak a 9. helyen végeztek a somorjai női kosarasok a Közép-európai Liga első szezonjában.</p>

OROSKY TAMÁS

Az öt szlovákiai, öt magyarországi és egy horvát csapat részvételével zajló Közép-európai Liga (KEL) alapszakaszában a középmezőnyben szerettek volna végezni a somorjaiak, de a 7 győzelem és 13 vereség csak a kilencedik helyre, az iglóiak és a ceglédiek megelőzésére volt elég. „Pedig voltak szép meccseink, például az euroligás soproniak és a rózsahegyiek bravúros legyőzése. De a kassai Good Angelstől is csak kilenc ponttal kaptunk ki hazai pályán, és a jobbik pécsi gárda elleni itthoni vereségünk is csupán hajszálon múlt – mondta lapunknak Diósi Albert, a somorjaiak menedzsere. – Ám a mutatott teljesítmény alapján reálisnak tartom a helyezésünket, a magyar csapatok jobbak voltak.”

A csallóköziek ennek ellenére oda-vissza meg tudták verni – a nem túl acélos Cegléden kívül – a miskolciakat is, viszont nem várt bonyodalmakat okoztak az ŠBK-nak a hazai gárdák. „Az iglóiakat csak idegenben tudtuk legyőzni, a pöstyéniektől pedig mindkétszer kikaptunk. Pedig ellenfeleinknek nem jobb a játékoskeretük a miénknél, de valami plusz hiányzott a lányainkból” – jegyezte meg a klubmenedzser.

Ráadásul mivel a szlovák csapatok elleni meccsek beszámítanak a hazai extraligába is, a somorjaiak vélhetően csak az ötödik helyről folytathatják a playoffban. (Az iglóiaknak még két meccsük hátra van, de óriási meglepetés lenne, ha megbotlanának a Slovan és a ligetfaluiak ellen, akik eddig egyetlen pontot sem tudtak szerezni a KEL-ben érdekelt csapatoktól.)

„Ez a legrosszabb pozíció a rájátszásban, idegenben kezdünk. Így nagyon nehéz lesz teljesítenünk a szezon előtt kitűzött célt, a legjobb négybe kerülést. Pedig még az utolsó, pöstyéniek elleni győzelem is elég lett volna a jobb helyezéshez. Jó néhány kosármeccset megéltem már Somorján, de most tényleg dugig volt a tornaterem, sokakat már nem is engedhettünk be, a lányokban mégsem éreztem a győzelemhez szükséges energiát – panaszolta Diósi Albert, aki még nem tudta megmondani, hogy a két hete Kassáról szerződtetett Katarína Pindrochová mellett lesz-e más változás is a csapatban. – Mindkét irányban történhet csere, a játékoskeretben és a szakmai stábban is. Napok óta mérlegeljük a helyzetet, elemezzük, hogyan tudnánk jobbak lenni. Húzójátékosaink közül senki sem nyújtott igazán jó teljesítményt, de nem akarunk elhamarkodott döntést hozni” – tette hozzá Diósi.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?