Jo Pavey a legidősebb női atlétikai Európa-bajnok

ÖSSZEÁLLÍTÁSZürich. A 10 000 méteren aranyérmes Jo Pavey lett a legidősebb női győztes az atlétikai Európa-bajnokságok történetében. A brit futónő 40 évesen és 325 naposan, tíz hónappal második gyereke megszületése után szerezte meg az Eb-címet.A magyar Papp Krisztina idei legjobbjával a 9.

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Zürich. A 10 000 méteren aranyérmes Jo Pavey lett a legidősebb női győztes az atlétikai Európa-bajnokságok történetében. A brit futónő 40 évesen és 325 naposan, tíz hónappal második gyereke megszületése után szerezte meg az Eb-címet.

A magyar Papp Krisztina idei legjobbjával a 9. lett, Erdélyi Zsófia a 21. helyen zárt, a szlovák Katarína Berešová a 19. helyen ért célba.

A férfiak 20 km-es gyaloglásában az érmek sorsáról csak másodpercek döntöttek: a vb-bronzérmes spanyol Miguel Angel López mellbedobással nyert az orosz Alekszandr Ivanov és Gyenisz Sztrelkov előtt, az első négy helyezett két másodpercen belül ért célba.

A szlovák Anton Kučmín a 20., a magyar Helebrandt Máté a 25., a szintén szlovák Patrik Spevák pedig a 28. helyen végzett a 34 fős mezőnyben, Rácz Sándor nem ért célba.

Utóbbi számban különleges megoldással rukkoltak elő a rendezők: banánlevelekből készült köteleket fektettek a villamossínek nyomvályújába. A szervezőbizottságnak az okozott gondot, hogy az utcai versenyek útvonala átvezet a belvároson, és a várost átszelő számos villamosvonal miatt így az atléták jelentős sérülésveszélynek voltak kitéve.

A svájciak végül holland mintára oldották meg a dolgot: Hágában ugyanis amikor a királyi család kikocsizik, a rendkívül erős és ellenálló banánlevelekből készült kötelekkel teszik egyenletesebbé, simábbá az áthaladást a villamossíneken.

Két szlovák résztvevője lesz a női kalapácsvetés holnapi döntőjének: Martina Hrašnová és Nikola Lomnická is ott lesz a 12-es fináléban. (MTI, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?