Janočko lett a legjobb

Pozsony. Vladimír Janočko, az Austria Wien középpályása lett az Év futballistája Szlovákiában. A szavazatok alapján a második helyet Németh Szilárd, a harmadikat pedig a Bundesliga II-ben szereplő Nürnberg játékosa, Marek Mintál szerezte meg.

Vladimír JanočkoČTK-felvéteA Szlovák Labdarúgó Szövetség és a Pravda c. napilap közös ankétján a 27 esztendős Valdimír Janočko győzött. „Előzőleg is arra tippeltem, hogy ott leszek az első háromban. Klubcsapatommal nagyszerű évet zártunk, megnyertük a bajnokságot, a válogatottban is jól szerepeltem, úgyhogy összességében elégedett vagyok az idei évvel” – nyilatkozta az ünnepélyes eredményhirdetés után a kassai nevelésű játékos. Vladimír Janočko 2000 januárjáig volt az 1. FC Košice játékosa, onnan a görög Škoda Xanthi együtteséhez igazolt, majd 2001 nyarán következhetett a bécsi Austria – átigazolási ára 2 millió dollár volt. Az Austriával 2006-ig szól a szerződése, de nem titkolja, kedvező ajánlat esetén szívesen kipróbálná magát más, az osztráknál nívósabb bajnokágban is. „Legszívesebben az olasz, vagy a spanyol ligában szerepelnék, ez a két bajnokság felelne meg leginkább a habitusomnak.” Az Év futballistája figyelemmel követi a kassai foci alakulását is. „Nagyon sajnálom, hogy az utóbbi években így alakultak a dolgok Kassán. Én még most is abban reménykedem, hogy valahogy rendeződik a helyzet, hogy az illetékesek még idejében észbe kapnak, és nem hagyják majd teljesen tönkremenni a focit Kassán.”

A Peter Dubovskýról elnevezett, a legjobb 21 éven aluli játékosnak járó díjat Roland Števko (Ružomberok) kapta.

A SZAVAZÁS VÉGEREDMÉNYE

1. Vladimír Janočko (Austria Wien.) 343 pont, 2. Németh Szilárd (FC Middlesbrough) 317, 3. Marek Mintál (MŠK Žilina/1. FC Nürnberg) 227, 4. Igor Demo (Borussia Mönchengladbach) 206, 5. Stanislav Varga (Sunderland/Celtic Glasgow) 190, 6. Miroslav Karhan (VfL Wolfsburg) 189, 7. Róbert Vittek (Slovan Bratislava/1.FC Nürnberg) 184, 8. Miroslav König (FC Zürich/Elazigspor) 180, 9. Vratislav Greško (AC Parma/Blackburn Rovers) 135, 10. Martin Petráš (Sparta Praha) 36, 11. Radoslav Zabavník (MŠK Žilina) 35, 12. Karol Kisel (Bohemians Praha/Slovan Liberec) 28, 13. Ľubomír Reiter (Sigma Olomouc) 16, 14. Branislav Labant (MŠK Žilina) 14.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?