Ismét Slovan-mezben

Pozsony. Németh Szilárd kisebb izomsérüléssel tért haza az angol bajnokság május 12-i befejezése után. Mivel a szlovák labdarúgó-válogatott két rendkívül fontos Eb-selejtező előtt áll, a gólerős csatár számára nem fejeződött be az idény. Hogy formában maradjon, egykori csapatával, a Slovannal gyakorol.

Kétszer a Slovanban: hat éve ő volt az ügyeletes gólgyáros, ezen a héten újra a pozsonyiak edzésén dekázott Felvételek: archívum és M. N. L.Ladislav Jurkemiknek, a nemzeti tizenegy vezetőedzőjének javaslatára készül a téglamezei stadionban. Németh hat esztendő után öltötte magára az égszínkékek szerelését. A tréningeken a két kapus, Prole és Trančík gyakran bizonyult tehetetlennek ügyesen helyezett lövéseivel szemben. „Jó érzés volt visszatérni, hiszen tizennégy évesen kerültem a patinás klubhoz, ahol rendkívül sikeres időszakot töltöttem. Fiatalon bizalmat kaptam a felnőttek között, jól ment a játék, s bajnokságokat nyertünk. Az akkori keretből mára csupán Laco Pecko maradt hírmondónak. Hiába, változnak az idők, egykori csapattársam, Dušan Tittel már a szövetség főtitkáraként tevékenykedik”

A Slovan ádáz csatát vív a bajnoki címért a zsolnaiakkal, arra a kérdésre, hogy milyen hangulatúak a tréningek, így válaszolt: „Jobbára csupán egyéni edzéseket végeztem, csak szerdától gyakorolok a csapattal. Kicsit ideges a légkör, de ez természetesnek tűnik a liga hajrája előtt. Nagyon szurkolok Hornyákéknak, hogy nyerjék meg a pontvadászatot. Annál is inkább, mivel Dušan Radolský irányítja az együttest, s annak idején az ő vezetésével remekeltünk a 2000-es utánpótlás Európa-bajnokságon, majd kijutottunk az ötkarikás játékokra. Az már más lapra tartozik, hogy az akkori egyesületem, az Inter nem engedett el az olimpiára...”

Kisfiával érkezett az első pozsonyi gyakorlásra. Szilárd természetesen örülne, ha gyermeke az ő nyomdokaiba lépne: „Dávid négy és fél éves, most kezd érdeklődni a futball iránt. Szereti, ha passzolgatunk. Elismerem, egyelőre még nincsenek brazilos cselei, de jobb lábbal már tűrhetően kezeli a labdát. Csak rajta múlik, hogy focista válik-e belőle.”

Németh elvált, fia Szlovákiában él. „Amikor csak tehetem, meglátogatom őt, a válogatott mérkőzések előtt mindig felkeresem. Ezen kívül hetente legalább háromszor felhívom telefonon.”

Hétfőn délután kezdi meg a válogatott keret a felkészülést a törökök és az angolok elleni Európa-bajnoki selejtezőre. „Sorsdöntő mérkőzések következnek, elsősorban a törökök elleni, pozsonyi találkozóra kell összpontosítanunk. Ha versenyben akarunk maradni a továbbjutásért, nyernünk kell. Sokan a csehországi 0:4 után azt hiszik, hullámvölgyben vannak Bastürkék. Szerintem a vb-bronzérmes együttes továbbra is a világ élvonalába tartozik. Egy biztos, ha sikeresek akarunk lenni, alaposan össze kell szednünk magunkat. Az esetleges pozsonyi győzelem lelkileg is sokat segítene a Middlesbrough-ban sorra kerülő meccs előtt. Egyébként sokakkal ellentétben én azt vallom, hogy számunkra egyáltalán nem jelent előnyt, hogy David Beckham, az angolok elsőszámú sztárja nem léphet pályára.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?