III. labdarúgóliga Nagyfödémesen

Nagyfödémes. Tavasszal a nagyfödémesiek játékoshiány miatt kijelentkeztek a nyugat-szlovákiai V. liga déli csoportjából, de az új szezonban már történelmi magasságokban, a III. ligában kezdik.FC Horses név alatt kapcsolódik be a nyugat-szlovákiai III.

Nagyfödémes. Tavasszal a nagyfödémesiek játékoshiány miatt kijelentkeztek a nyugat-szlovákiai V. liga déli csoportjából, de az új szezonban már történelmi magasságokban, a III. ligában kezdik.

FC Horses név alatt kapcsolódik be a nyugat-szlovákiai III. liga küzdelmeibe a nagyfödémesi székhelyű focicsapat, amely a tavalyi, szintén a III. ligában szereplő Trnava C/Šúrovce utódjának tekinthető. „A fúzió túl későn, júniusban jött létre, ezért a klub az idei évadban még nem viselheti a község nevét, de bízom benne, hogy ez jövőre változni fog. Emellett már a Trnava C sem szerepel a klub nevében, mivel a nyár folyamán függetlenedett a nagyszombati klubtól. Azoknak a játékosoknak, akik tavaly a Trnava C/Šúrovce mezében futballoztak, át kellett igazolniuk az új klubba” – magyarázta Gőgh Ferenc nagyfödémesi klubelnök.

Nagyfödémes labdarúgócsapata még sosem szerepelt ilyen magas osztályban. Gőgh Ferenc szerint a Galántai járás legnagyobb falujában hatalmas szükség van a jó focira. „Az elmúlt években egyszer sem volt jó futballcsapatunk, az V. ligában rendre a kiesés ellen küzdöttünk. Amikor megkerestek engem és felkínálták az együttműködést, örömmel mondtam igent, hiszen így végre esély kínálkozott a magas színvonalú futballra Nagyfödémesen. Felkínáltuk több egykori hazai játékosunknak és fiataljainknak a szereplést, de egyetlen kivétellel nem éltek a lehetőséggel. Nem hiszem, hogy hazai játékosok hiányában kevesen jönnek majd ki a meccsekre, mivel nagyon jó képességű focisták érkeztek hozzánk, a pályát is felújítottuk, a hazai bajnokikat pedig vasárnap délelőttönként játsszuk majd, hogy a környékbeli falvakból is ellátogathassanak a meccsekre.”

A csapatot az a Miroslav Hájiček irányítja, aki a tavalyi Horsest a harmadik helyig vezette a III. Ligában. „Huszonhárom fős kerettel dolgozunk, nagyrészt a tavalyi Trnava C/Šúrovce játékosaiból vannak. Rajtuk kívül a II. ligás nagyszombati juniorcsapatból kiszorult fiatalok, valamint a tavaly kiöregedett nagyszombati ifik alkotják a keretet – árulta el Hájiček. – Remek csapatunk van, eddig mindkét felkészülési mérkőzésünket megnyertük. Nem jelenthet gondot, hogy a tabella felső felében végezzünk, de feljutási céljaink nincsenek.”

Az FC Horses a DAC B elleni idegenbeli mérkőzéssel kezdi a szezont.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?