Igazolás a Barca-játékosgyárból

<p>Bős. A felkészülés nyitányán az FC Barcelonában nevelkedett futballistával is erősítettek, egykori szlovák válogatottakból verbuválódott szakmai stábbal vágnak neki a tavaszi idénynek a III. liga nyugat-szlovákiai csoportjában a tabella 3. helyén telelő bősiek.</p>

ÁGH ISTVÁN

Már egy órával a délutáni edzés előtt a vitaminfelelős szerepében tündökölt a bősi Russel futballklub alelnöke, id. Csörgő György, aki savanyú káposztával érkezett a stadionba. „Az intenzíven sportolóknak jóval nagyobb a C-vitamin-szükségletük, mint a közönséges halandóknak. Tabletták helyett savanyított zöldségekkel is igyekszünk befolyásolni labdarúgóink egészségi állapotát” – fogalmazott a csallóköziek alkalmi dietetikusa.

A menedzser irodájában a Duna-partiak vezetőedzője, Ľubomír Luhový a téli felkészülés forgatókönyvét, az előkészületi találkozók menetrendjét pontosította, a játékoskerethez menet közben csatlakozó futballisták névsorát böngészte. „Az őszi idény befejezése után elemeztük labdarúgóink teljesítményét. Néhány kivételtől eltekintve a fiúk produkciójával elégedettek voltunk. Eldöntöttük, hogy Kubicára és Sirotára a folytatásban már nem számítunk. Január 8-án kezdtük el a téli alapozást, hetente hatszor edzünk, egy vagy két előkészületi mérkőzést játszunk. Januárban és februárban zömmel a Fortuna Ligában, a II. ligában, valamint az NB I-ben és az NB II-ben játszó ellenfelekkel mérjük össze a tudásunkat. Február 3–10. között a Magyar Labdarúgó-szövetség minden igényt kielégítő telki komplexumában edzőtáborozunk. Mindent megteszünk azért, hogy az erős mezőnyben tavasszal megőrizzük az élbolyban elfoglalt helyünket, jó teljesítménnyel, győzelmekkel háláljuk meg támogatóink és szurkolóink bizalmát” – körvonalazta a téli tortúra műsorát, az elvárásokat Ľubomír Luhový, a bősiek vezetőedzője, akinek a munkáját ősszel asszisztensként Karel Stromšík segítette.

A kapuslegenda azonban a téli holt idényben a konkurens nagymegyeriekhez szerződött. „Nálunk két egykori kiválósággal erősödött a szakmai stáb. Ezentúl asszisztensként Jozef Majoroš, kapusedzőként pedig Stanislav Fišan lesz a segítségemre. Egyébként Jozef Majoroš a helybeli ifiknél is kamatoztatja szakmai tudását” – ecsetelte az új szereposztást a kék-fehérek vezetőedzője.

A keretben is mozgást, változásokat tapasztaltunk. A szellőlábú Faragó Tamás, akit január elején a DAC próbajátékra invitált, a bősiek hétfői edzésén civilben figyelte a társakat. „A dunaszerdahelyiek harmadik edzésén megsérültem. Ráadásul edzőváltásra is sor került a sárga-kékeknél. Nem tudom, hol folytatom” – fogalmazott a kezelések miatt tétlenségre ítélt labdarúgó. A gólerős Jorik, akit a Myjava tesztelt, hétfőtől ismét a bősiekkel gyakorolt. „A nemzetiségét tekintve szenegáli, de spanyol állampolgársággal rendelkező Bacary Mendest, aki az FC Barcelonában nevelkedett, már leigazoltuk. Vendégjátékosként került hozzánk a Haladás ukrán középpályása, a kijevi Dinamóban nevelkedett Andrij Jefremov. Ugyancsak a Haladás futballistája Skriba Máté, akit a győri ifj. Igor Nyicsenkóhoz hasonlóan kipróbálunk az edzőmérkőzéseken. Igorhoz hasonlóan a csatárposzton jöhet számításba a ghánai Edwam Ebo Tawiah. Velünk készül a Senica labdarúgója, Zdeno Filipek. Arra összpontosítunk, hogy tavaszra erősödjön a keret, javuljon a versenyhelyzet az egyes posztokon” – tájékoztatta lapunkat az új szerzeményekről Kovács Zsolt, a bősiek menedzsere.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?