Ideális poszton játszott a gólkirály

Rák Róbert az őszi idényben még az élvonalbeli Ružomberok játékosa volt, ám csak ritkán lépett pályára. A téli szünetben a második ligás FC Nitrához igazolt, s jól döntött. Tavasszal a zoboraljaiak szerezték a legtöbb pontot, Rák pedig 13 góllal a tavaszi idény legjobb góllövője lett.
Rózsahegyről került Nyitrára.

Rák Róbert az őszi idényben még az élvonalbeli Ružomberok játékosa volt, ám csak ritkán lépett pályára. A téli szünetben a második ligás FC Nitrához igazolt, s jól döntött. Tavasszal a zoboraljaiak szerezték a legtöbb pontot, Rák pedig 13 góllal a tavaszi idény legjobb góllövője lett.

Rózsahegyről került Nyitrára. Miért a zoboraljaiak mellett döntött?

Kevés lehetőséget kaptam a Liptóban, a sérülés sem került el. Még februárban is meg volt húzódva a bal combom. Több ajánlatot kaptam, végül a DAC és Nitra között választottam. Kiskorom óta figyelem a nyitrai csapatot, így ismertem a körülményeket. Négy füves pálya áll a játékosok rendelkezésére, nagyon jók a feltételek a regenerációra is. De a végső döntést akkor hoztam meg, amikor elbeszélgettem Ivan Galád vezetőedzővel.

Mivel győzte meg?

Elmondta, milyen poszton számít rám, s hogy pont ilyen típusú játékosra van szüksége, mint én. Ezután már nem haboztam, azonnal aláírtam a szerződést.

Rimaszombatban és Rózsahegyen általában a középpályán játszott. Nyitrán milyen poszton szerepel?

Támadóbb szellemben, legtöbbször a csatár mögött mozgok. De tulajdonképpen szabad játékos vagyok, tavasszal azt játszottam, amit csak akartam. Számomra ez ideális poszt. Ha elöl nagyon fogtak, akkor hátrahúzódtam, s egészen a hátvédsorból indítottam a támadásokat.

A zoboraljaiak ősszel a kiesőzónában tanyáztak, ám tavasszal fantasztikus teljesítménnyel előreléptek a negyedik helyre. Minek köszönhető a látványos javulás?

Nyitrán mindig is a technikás foci hódított, de most ezt a technikát ötvözték az agresszív nyugati stílussal. Erről tanúskodik, hogy edzéseken is teljes erőbedobással küzdünk. Egész héten sípcsontvédőben gyakorolunk, mert olyan kemények a belemenések.

A tavaszi menetelésben oroszlánrészt vállalt, hiszen tizenháromszor talált az ellenfelek hálójába.

Télen még gondolni sem mertem ilyen hatalmas javulásra. Jó érzés, hogy én vagyok a tavaszi szezon legjobb góllövője, de rúghattam volna többet is. Vágsellyén kihagytam a tizenegyest, a Prešov ellen pedig négy tiszta gólhelyzetben hibáztam.

Góljait a kisfiának ajánlotta. A kis Sebastián is a lelátón szurkolt a csapatnak?

Még nincs egyéves a kisfiam, így ha esett az eső, vagy hideg volt, otthon maradt. De ha szép idő volt, akkor a feleségemmel együtt a lelátóról biztatott minket. Ez nagyon jó hatással volt a teljesítményemre.

Marad Nyitrán vagy távozni készül?

Sok ajánlatot kaptam, ám a klubvezetés örülne, ha maradnék. Valószínűleg tehát továbbra is nyitrai játékos leszek. A következő szezonnak nagy tervekkel vág neki a csapat, fel szeretnénk jutni az első ligába. Remélem, sikerülni fog!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?