Hullámvölgyben a Pingvinek

New York. Beérte a Minnesota a Calgaryval csak ikszelő Vancouvert az észak-nyugati csoport élén, miután vasárnap este leküzdötte a Carolinát. Kiütéssel verte az Anaheim a Pittsburghöt, a Dallas a Chicagót, nagy csatában a Phoenix a Los Angeles csapatát.

Ronning (Minnesota) lövésével szemben tehetetlennek bizonyult Irbe, a Carolina kapusaTASR/AP-felvéteA Vancouver–Calgary derbin a pa-pírforma hazai sikert ígért, aztán borult a hajrában, a Canucks csak nem tudta legyőzni a Flames csapatát. A chicagói Nichol első gólját ütötte a szezonban, adott két gólpasszt is, nyehettek volna, olyan jól játszottak, ezért csalódottak, nyilatkozta. „Odaát” Näslund persze megint betalált (és asszisztált is, akárcsak Bertuzzi), már 21-nél jár, nincs nála eredményesebb. A látogatók még mindig a sérült Iginla és Neidermayer nélkül igyekeznek.

Négymeccses veretlenséggel (3-0-1) a háta mögött várta a Blackhawks a pillanatnyilag ligaelső Stars gárdáját, amely legutóbbi tíz mérkőzésén csupán kétszer bukott – két jó formának örvendő együttes párharcából aztán a vendégek jöttek ki győztesen, simán. Turcónak ötödik shutoutja volt a szezonban, tizedik pályafutása alatt, beérte a torontói Belfourt, 17 lövést fogott. A Chicago először nem tudott gólt ütni közönsége előtt.

Meglepően fölényes győzelmet aratott a Mighty Ducks a Penguins ellen, a Wild a Hurricanes, a Coyotes a Kings gárdáját hokizta le 2:1-re hazai környezetben.

A Minnesota győzelmét főleg kapusának, Rolosonnak köszönheti, aki az első harmadot (és egy bekapott gólt) követően 33 lövést ártalmatlanított.

Sorozatban harmadik mérkőzésén is eredményesen őrizte meg kapuját a góltól Jean-Sebastien Giguere, a Anaheim Mighty Ducks hálóőre. A 25 éves játékos több mint 200 perce tartó érintetlenségével új klubrekordot állított fel, elődje, Guy Herbert 1998-ban 191 percig bírta kapott találat nélkül.

A Pittsburgh Penguins elleni, 5:0-ás anaheimi győzelemmel végződött összecsapáson nem csak a hazaiak védelme működött remekül, hanem a csatársora is: a mostani szezonban másodszor sikerült négynél több gólt elérniük a támadóknak. A Mario Lemieux-vel felálló vendégek viszont nagyon rossz szériában vannak: egymás után nyolcadszor szenvedtek vereséget.

EREDMÉNYEK: Minnesota Wild– Carolina Hurricanes 2:1 (2:0, 0:0, 0:1), gólütők: Ronning (7.), Kuba (15.), illetve Francis (53.); 18 568 néző

Phoenix Coyotes–Los Angeles Kings 2:1 (1:0, 0:0, 1:1), gólütők: M. Johnson (6.), Radivojevič (53.)), illetve Deadmarsh (46.), 11 819 néző.

Anaheim Mighty Ducks–Pittsburgh Penguins 5:0 (2:0, 2:0, 1:0), gólütők: Carney (11.), Sýkora (20.), McDonald (23.,49.), Leclerc (34.); 16 542 néző

Chicago Blackhawks–Dallas Stars 0:5 (0:1, 0:1, 0:3), gólütők: Sydor (15.), Turgeon (26.), Zuvov (42.), Downey (43.), Lehtinen (55.); 13 454 néző.

Vancouver Canucks–Calgary Flames 3:3 (2:1, 0:1, 1:1), gólütők: Näslund (4.), Bertuzzi (17.), Conroy (45.), illetve Boughner (15.), Nichol (32.), Salo (56.); 18 422 néző.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?