Hrutka maradna a Fradinál

„Janikám, ne hagyja magát, maradjon csak a Fradiban, nehogy már a Vasashoz menjen!” A napokban egy idősebb ferencvárosi szurkoló állította meg a válogatott védőt. S az ehhez hasonló esetekből nem ez volt az egyetlen Hrutka életében azóta, hogy kiderült: a Fradi lemondana róla, és átengedné a Vasasnak.

Az ügy előzménye: Várszegi Gábor elfogadhatatlannak tartotta a védővel kötött, állítólag 93 millió forintos jövedelmet tartalmazó szerződést, ezért azt nem vállalta át. ĺgy Hrutka az egyetlen Fradi-futballista, akit a klub, s nem a kft. fizet. Csakhogy Furulyás János nem kér a védőből, s Szeiler József, a kft. igazgatója már tárgyalt is a Vasassal a védő klubcseréjéről, sőt gyakorlatilag megegyezett a két klub. Van-e valamiféle konkrét lépés az ügyedben? Mondjuk tárgyaltál-e a Vasassal?

Semmiféle konkrétumról nem tudok, én is csak hallottam arról, hogy a Fradi lemond rólam.Gondolom, nem esett jól.

Egyáltalán nem. Húsz évvel ezelőtt lettem a Fradi játékosa, s úgy terveztem, hogy Magyarországon már egyetlen másik klubban sem játszom. Persze, lehet, hogy meg kell változtatnom az elképzelésemet. Kell? Hiszen neked érvényes szerződésed van, amit azért nem túl egyszerű felbontani. Vagy ha fel is bontják, akkor anyagi követelésed lehet.

Én magamtól biztosan nem mennék el a Fraditól, de ha kényszerítenek rá, akkor nem lesz más választásom.Hogyan tudnának kényszeríteni?

Mondjuk azzal, hogy nem engednek játszani. Nekem pedig az mindennél fontosabb. Szeiler Józseffel beszéltem erről, s neki is megmondtam: önszántamból itthon nem játszom másik klubban. Köztudott, hogy Szeiler József szorgalmazta a visszaigazolásodat a Kaiserslauterntől. Ő mit mondott neked erről az ügyről?

Csak annyit, hogy a Vasas szívesen látna, és kérdezte, lenne-e kedvem Angyalföldre igazolni. Erről neki is azt mondtam, mint neked az előbb.És a Vasas? Az ottani vezetőkkel tárgyaltál már?

Iványi úr, a klubigazgató hívott fel telefonon, s arról érdeklődött, hogy mi a véleményem egy esetleges klubcseréről. De semmiféle konkrétum nem hangzott el. És Garami József? Nyilván a mester már beszélt veled erről a kérdésről. Ő hogyan vélekedik róla?

Azt mondta, hogy szüksége van rám, számít a játékomra. De ez szakmai kérdés, és ezúttal lehet, hogy nem szakmai, hanem más érdekek érvényesülnek majd. Én mindenesetre nem lennék boldog, ha így lenne, bár kétségtelen, hogy számomra a játék a legfontosabb, s ha a Fradiban nem játszhatok, akkor máshol szeretnék bizonyítani.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?