Hosszú Katinka hat arannyal zárt

Netanja. Hosszú Katinka aranyérmet nyert 200 m vegyesen és 50 m háton is az izraeli Netánjában zajló rövidpályás úszó-Eb szombati versenynapján.Ez volt Hosszú Katinka ötödik és hatodik elsősége az idei kontinensviadalon. „Nagy boldogság, hogy ez is sikerült...

Netanja. Hosszú Katinka aranyérmet nyert 200 m vegyesen és 50 m háton is az izraeli Netánjában zajló rövidpályás úszó-Eb szombati versenynapján.

Ez volt Hosszú Katinka ötödik és hatodik elsősége az idei kontinensviadalon. „Nagy boldogság, hogy ez is sikerült... Hatból hat, azért ez nem rossz, ugye?” – tette fel a költői kérdést a 26 éves magyar úszó. A zárónapon aztán megtört a sorozat, 400 gyorson be kellett érnie az ezüstéremmel. „Nagyon nem lenne szép, ha most savanyú képet vágnék csak azért, mert most hat arany után egy ezüst jött, még ha kemény is elveszíteni egy 400-as versenyt három századdal. Az a helyzet, hogy már nagyon besavasodtam a végére. Ugyanaz a fájdalom kínzott, mint Kazanyban, a 400 vegyes végén. Itt az volt a különbség, hogy volt is valaki mellettem, aki a végén előbb ért a falhoz” – jegyezte meg Hosszú.

A számban Kapás Boglárka a harmadik helyen végzett. „Ó, nagyon örülök a második érmemnek, ez nagyon jó érzés. Minden a tervek szerint alakult, úgy gyorsultam, ahogy akartam, úgy jöttem a végén, ahogy akartam, azaz nagyon boldog vagyok!” – idézi a Magyar Úszószövetség Facebook-oldala Kapást.

Vasárnap is eljátszották azonban a magyar himnuszt, az egész Eb-n parádés formában levő Cseh László utcahosszal nyerte meg a 200 m pillangó döntőjét, mégis csalódott volt, mert „csak” az Európa-csúcsot tudta megdönteni 1:49,00-ás idejével, a 1:48,56-os világcsúcsot nem. „Annyira nem rossz egyedül menni elöl, de valahol mégis, mert ma világcsúcsot akartam dönteni, de ennyire magányosan nem megy. Jó lett volna, ha egy kicsit nagyobb a nyomás rajtam, legalább 150-ig, de senki nem tudott velem jönni. Nem vagyok bánatos, csak szerettem volna még jobb időt úszni. Az úszás maga rendben volt, fordulók is jöttek, az utolsó huszonöt lehetett volna kicsit dinamikusabb, legalább olyan, mind délelőtt” – mondta a harmadik elsőségét begyűjtő Cseh László. (MTI, músz)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?