Hossa ismét betalált

New York. Hiába volt csütörtökön a Philadelphia–Toronto derbi, ezúttal nem maradt érintetlen Belfour hálója, ki is kapott a Maple Leafs. Detroitban nyert a Minnesota, Bostonban az Ottawa, Mario Lemieux meg kettőt vágott, így is elverte a San José a Pittsburgh csapatát.

Čechmánek kapus blokkolja Mogilnij lövését a Philadelphia–Toronto mérkőzésenTASR/AP-felvételNew York. Hiába volt csütörtökön a Philadelphia–Toronto derbi, ezúttal nem maradt érintetlen Belfour hálója, ki is kapott a Maple Leafs. Detroitban nyert a Minnesota, Bostonban az Ottawa, Mario Lemieux meg kettőt vágott, így is elverte a San José a Pittsburgh csapatát. Ebben az NHL-szezonban kétszer csapott össze csütörtök előtt a Philadelphia Flyers és a Toronto Maple Leafs csapata: az egyik meccset 6:0-ra, a másikat 3:0-ra nyerte a juharleveles gárda, Belfour hálója érintetlen maradt. Két harmadon át most csütörtökön, a First Union Centerben is ez volt a helyzet, mígnem 67 másodperc alatt Simon Gagne és Eric Desjardins is bevette a csodakapus hálóját. A Flyers 2:1-re győzött, megoldódott a Belfour-rej-tély. Belfour – a legtöbb shutouttal rendelkező kapus az NHL aktív hálóőrei között – így is megfogott 29 lövést Robert Čechmánek 18 hárításával szemben, de ez sem volt elegendő. Nagy bravúr a remek sorozatot produkáló Ottawa diadala a ligát vezető Boston otthonában. November 9-én 7:1-re legyalázta a Bruins a Szenátorokat a Fleet Centerben, azóta viszont 15 meccsen 11 győzelem, 1 vereség és 3 döntetlen az Ottawa mérlege. A Bruins ebben a szezonban először szenvedett két sorozatvereséget. Marián Hossa, az Ottawa szlovák csatára megint ütött egy gólt, 19 találattal utolérte a góllistát vezető honfitársát, a minneapolisi Marián Gáboríkot.

EREDMÉNYEK: San Jose–Pittsburgh 5:2 (1:1, 1:1, 3:0), gól: Marleau 2, Graves, Marchment, Nolan, illetve Lemieux 2; Calgary–Carolina 3:4 (2:2, 1:1, 0:1), gól: Conroy, Drury, Szaprikin, illetve Francis 2, Battaglia, Oneill; Montreal–Tampa Bay 2:3 (1:0, 0:1, 1:2), gól: Kilger, Koivu, illetve Boyle, Richards, St. Louis; Nashville–St. Louis 2:2 (0:0, 1:1, 1:1), gól: Walker 2, illetve Mellanby, Ručínský; Columbus–New Jersey 4:2 (1:0, 2:0, 1:1), gól: Cassels, Výborný, Whitney, Wright, illetve Niedermayer 2; Detroit–Minnesota 2:3 (1:1, 0:2, 1:0), gól: Devereaux, Shanahan, illetve Walz, Park, Wallin; Boston–Ottawa 2:5 (1:1, 0:4, 1:0), gól: Knuble, J. Thornton, illetve Hossa, Van Allen, White, Neil, Volcsenkov; Philadelphia–Toronto 2:1 (0:0, 0:0, 2:1), gól: Desjardins, Gagne, illetve Renberg.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?