Horrorütközés a jégen

ÖSSZEÁLLÍTÁSSokkoló jeleneteknek lehettek tanúi a műkorcsolyázó Kínai Kupa nézői, a férfikűr második csoportjának bemelegítése során egymásnak ütközött a japán Juzuru Hanju és a kínai Han Jan.A két versenyző egymásnak háttal korcsolyázott, amikor észrevették, hogy baj van, már nem lehetett elkerülni

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Sokkoló jeleneteknek lehettek tanúi a műkorcsolyázó Kínai Kupa nézői, a férfikűr második csoportjának bemelegítése során egymásnak ütközött a japán Juzuru Hanju és a kínai Han Jan.

A két versenyző egymásnak háttal korcsolyázott, amikor észrevették, hogy baj van, már nem lehetett elkerülni az ütközést. Az olimpiai bajnok Hanju több mint egy percen át feküdt a jégen, egyes források szerint az eszméletét is elveszítette. Mindkét versenyző több helyen is zúzódásokat szenvedett, és bár saját lábukon, szemmel láthatólag zavarodottan hagyták el a jeget. Az orvosi stáb azonban nem látta akadályát, hogy versenyezzenek, így végül mindketten lefutották kűrjüket. Hanju kötéssel a fején lépett jégre, s ötször elesett a szabadprogramjában, majd az öltözőbe menet össze is esett.

Han Jan még az ütközés után elveszítette az eszméletét az öltözőben, nem jött ki az új bemelegítésre, el is terjedt a hír, hogy visszalépett. Amikor azonban kinyitotta a szemét, az volt az első kérdése: „A verseny még tart?”, és végül ő is lefutotta a kűrjét.

Hanju a 2., Han Jan a 6. helyen végzett a viadalon.

A verseny után mindkettőjüket kórházba vitték, ahol megerősítették az agyrázkódás tényét. Hanjunak több öltéssel kellett összevarrni a homlokát és az állát, Han Jannál pedig az állkapocstörés gyanúja is fennáll.

Az eset kapcsán ismét előtérbe került az a probléma, hogy a versenysportban semmilyen szabályozás nem védi az agyrázkódást szenvedett sportolók egészségét. Hasonló helyzet állt elő az idei labdarúgó-világbajnokság döntőjében is, amikor a német Kramer ütközött csúnyán, de visszament a pályára, s néhány perc elteltével a játékvezetőtől kérdezte meg, ez a döntő-e, ahol játszik. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?