Holtversenyben az élen

Budapest. Nagyszerű magyar sakksiker született az andalúziai kisvárosban, Linaresben.

Budapest. Nagyszerű magyar sakksiker született az andalúziai kisvárosban, Linaresben. Az esztendő legerősebb szuperversenyén, a hét résztvevős, kétfordulós, 20-as kategóriájú tornán Lékó Péter holtversenyben végzett világbajnoki döntőbeli ellenfelével, a címvédő Vlagyimir Kramnyikkal, de a kiírás alapján a több győzelmet elért Lékót hirdették ki győztesnek.

A 23 éves szegedi nagymester kiemelkedő eredményt ért el, sikerrel bizonyította, hogy egyáltalán nem volt véletlen a dortmundi világbajnokjelölti verseny megnyerése. Lékó az elmúlt egy évben hihetetlenül sokat fejlődött, szélesedett a megnyitási repertoárja, bátran vállalja a bonyodalmakat, s esetleges vesztés után nagy küzdőszellemmel képes a javításra, a vereség nem töri le. Lékó igazi maratoni partikat vívott, mindenkinél jóval többet töltött a sakktábla mellett, s erőfeszítéseit siker koronázta.

Sokáig fogunk emlékezni Garri Kaszparovval vívott fantasztikus küzdelmére, Ruszlan Ponomarjov elleni hétórás csatájára, Vallejo Pons elleni pozíciós csúcsteljesítményére. Remek megnyitáselméleti felkészültsége szépen kamatozott Radzsabovval szemben. Az első körben Anandtól szenvedett vereséget, világossal visszavágott az indiai exvilágbajnoknak. Meglepetésnek számított Vallejo Pons elleni botlása, de a vesztés nem törte le, hideg fejjel, okosan tudta játszani a sorsdöntő játszmát Ananddal. A zárófordulóban pontos védekezéssel hárította Vlagyimir Kramnyik próbálkozásait. Péternek a nagyszerű eredmény hitet, önbizalmat adhat. Megerősítést nyert, hogy a legjobb úton halad, Vlagyimir Kramnyiknak méltó ellenfele lesz a világbajnoki döntőben.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?