Hokiláz Csehországban

Prága. Csehország a szombaton kezdődő jégkorong-világbajnokság lázában ég. Minden belépőjegy elkelt, s Prágában megjelentek az első külföldi turisták is, akik kimondottan a hoki kedvéért érkeztek a Moldva-parti metropoliszba.

Peter Bondra (jobbra), az Ottawa Senators rutinos csatára is ott lesz a szlovák válogatottban a csehországi világbajnokságonHasonló a helyzet az észak-morvaországi Ostraván is, a világbajnokság másik színhelyén. Várható, hogy a bányászvárost megszállják a szlovákok, hiszen csapatuk ott játszik, és František Hossa legénysége az idén is az éremesélyesek közé tartozik.

Dagadnak a bukszák

A szállodások, vendéglősök már most elégedetten dörzsölik tenyerüket, mert május 9-ig szinte mindenütt teltház lesz. A cseh nagyvárosok központi terein már szerelik a hatalmas kivetítőket, amelyeken majd követni lehet az egyes mérkőzéseket. A prágai Óvárosi téren a cseh válogatott mérkőzéseit a múltban 50-60 ezer ember szokta ilyenkor megnézni. – Mintegy 65-70 ezer külföldi turistával számolunk a világbajnokság idejére, számításaink szerint ezek legalább 800 millió cseh koronát költenek el az országban. Ugyanakkor biztosak vagyunk abban, hogy számos látogató felfedezi Prágát, s később visszatér ide – nyilatkozta a napokban újságíróknak Jiří Paroubek, prágai főpolgármester-helyettes. Prága és Ostrava között korszerű, rendkívüli gyorsvonatok fognak közlekedni, hogy a szurkolók ingázni is tudjanak a két helyszín között. A több száz kilométeres távolságot így kényelmes körülmények között mintegy három óra alatt teszik meg az utasok.

Milliárdos állami bevétel

A jégkorong-világbajnokságra Prágában új sportcsarnok – Sazka Aréna – is épült, mégpedig mintegy nyolc milliárd cseh koronás költséggel. Szakértők szerint Európa egyik legkorszerűbb csarnoka a prágai. Ostraván három milliárd koronából felújították az ottani CEZ Arénát. A Hospodárské Noviny című politikai és gazdasági lap szerint a reklámügynökségek nyeresége mintegy 700 millió korona lesz. Ez nagyjából háromszor annyi, mint amennyit a rendezők a belépőkért kapnak. Nagy pénzeket hoznak a tévéközvetítések is.

David Marek, a prágai Patria Online pénzügyi elemző csoport szakértője szerint az állam bevételei a világbajnokságból várhatóan egymilliárd koronára rúgnak majd.

Drágább örömlányok

Sajtóhírek szerint készülnek a zsebesek és az örömlányok is. A Blesk című bulvárlapnak néhány éjjeli klub tulajdonosa beismerte, hogy a világbajnokság idejére megdrágítják szolgáltatásaikat. A világbajnokság idejére a cseh belügyminisztérium 3500 rendőrt és 500 katonát mozgósított rendfenntartás céljaira.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?