Hiába bekkeltek a bajorok

Szerdán este a spanyol fővárosra figyelt Európa, két futballhérosz találkozott a BL-negyeddöntő visszavágó mérkőzésén. És a Real revansot is vett a Bayeren, 2:0-lal küldte haza, megszakítva ezzel 19 meccsből álló veretlenségi sorozatát. Az M- is elintézte a Deport, de nagy árat fizetett érte: eltörték Beckham lábát.

Aki lerúgta Beckhamet. De csak a második durvasága után küldte le a bíró a pályáról; még egy rendőr is kíséri, nehogy a nézők meglincseljékTASR/APAhogy várható volt, a „fehér balett“ semmit sem bízott a véletlenre, rögtön táncolni kezdett, kapujához szorította ellenfelét, gyakorlatilag letáborozott ellenfele térfelén, rengeteg passzal próbálta felépíteni támadásait. Ekkor még azt gondolhatták a bőrnadrágosok, hogy megússzák gól nélkül. Sőt, akadt egy óriási helyzetük is, de Elber kijátszott helyzet után rosszul találta el a labdát. A szünet után Zidane kapufája már jelezte, közeledik a gól. Jött is. Roberto Carlos elviharzott a bal oldalon, beadott és Hilguera bevetődve a hálóba sodorta a labdát. A gól után majdnem elszabadult a pokol, a nézőkkel addig is többször vitázó Effenberg újabb affért kavart, tulajdonképpen inzultált egy labdaszedőt, amiért Figo tiltakozott a játékvezetőnél, s az meg is „jutalmazta“ egy sárga lappal a 29 éves portugált, így nem játszhat az elődöntő első meccsén egykori csapata, a Barca ellen. A hajrában aztán még egy góllal megfejelte győzelmét és továbbjutását a királyi gárda: Raúl elindult, közben karjával arcul csapta Linkét, csinált néhány szép cselt, az alapvonalról visszagurított Guti elé, aki közelről a léc alá pörgetett.

A statisztikusok szerint a Real a legutóbbi három idény során hat veresége mellett mindössze másodszor tudta legyőzni a Bayernt, s ha hinni lehet nekik, akkor az idén centenáriumát ünneplő klub meg sem áll a végső sikerig, hiszen 2000-ben és 2001-ben is az a csapat nyerte meg a BL-t, amely továbbment a két hérosz ütközetéből.

VICENTE DEL BOSQUE, a Real edzője: „Az egész mérkőzés alatt jól játszottunk, védekezésben és támadásban is mi irányítottunk.“

OTTMAR HITZFELD, a Bayern trénere: „Egy kiváló játékosokból álló, remek együttessel szemben maradtunk alul. A Real az első félidőben nagyszerű teljesítményt nyújtott, s bár mi is képesek vagyunk támadó futballt játszani, ezen az estén nem tudtuk érvényesíteni akaratunkat.“

- Sir Alex Ferguson századik európai kupameccsén ült a M- edzői kispadján, s a csapat másodszor is legyőzte a durván játszó Deportivo La Corunát. Akárcsak az első meccsen, most is Beckham volt a célpont, és most is egy argentin tette harcképtelenné. La Corunában Tristan szállt bele csúnyán az angolba, szerdán pedig Duscher úgy rúgta meg, hogy lábközépcsonttörést szenvedett. Ez azt jelenti, hogy 6-8 hétig nem léphet pályára, azaz, ha szerencséje van, akkor talán ott lehet a világbajnokságon. A vétkes még sárga lapot sem kapott, az eléggé öntelten bíráskodó német Merk csak a hajrában állította ki Butt felrúgásáért. Egyébként a mérkőzés sztárja a babaarcú norvég cserejátékos, Solskjaer volt, Verón két átadását értékesítette.

ALEX FERGUSON, a Manchester edzője: „A játékosok győzni akartak, s ezért mindent megtettek. A meccset beárnyékolta Beckham sérülése.“

JAVIER IRURETA, a Depor edzője: „Döntetlen állásnál még volt esélyünk, a második hazai gól után viszont már nem.“ (T. V.)

- Hogy David Beckham nemzeti kincs Angliában, bizonyítja: Tony Blair miniszterelnök tegnap megszakította a fontos kormányülést, és tüzetesen érdeklődött a szigetország legégetőbb sporthíre iránt, amely az angol válogatott csapatkapitányának sérüléséről szól.

- Manchester United–Deportivo La Coruna 3:2 (1:1), góllövők: Solskjaer (23. és 56.), Giggs (69.), ill. Blanc (45., öngól), Djalminha (90.). Játékvezető: Merk (német); 65 800 néző. Piros lap: Scaloni (59.), Duscher (75.). Első meccsen: 2:0. MANCHESTER: Barthez–Gary Neville, Johnsen (37. Brown), Blanc, Silverstre–Beckham (21. Solskjaer), Butt, Veron (74. Phil Neville), Giggs–Fortune, van Nistelrooy. DEPORTIVO: Molina–Romero, Naybet, Hector, Scaloni–Djalminha, Fran (63. Capdevilla), Valeron, Victor Sanchez (51. Makaay)–Duscher, Tristan (72. Pandiani).

Real Madrid–Bayern München 2:0 (0:0), g.: Helguera (69.), Guti (85.). Játékvezető:Braschi (olasz); 75 300 néző. Piros lap: Szalihamidzsics (90.). Első meccsen: 1:2. REAL: Cesar Sanchez–Salgado, Hierro, Helguera, Roberto Carlos–Makelele–Figo (89. Geremi), Zidane, Solari–Morientes (81. Guti), Raúl.

BAYERN: Kahn–Kuffour (74. Pizarro), Robert Kovac, Linke, Lizarazu–Hargreaves, Effenberg, Jeremies (84. Fink), Szalihamidzsics–Elber, Santa Cruz.

AZ ELŐDÖNTŐ MŰSORA, április 23: FC Barcelona–Real Madrid; április 24: Manchester United–Bayer Leverkusen.

Nem kér bocsánatot

Manchester. Nem mutatott bűnbánatot a David Beckhamet legalább hat hétre harcképtelenné tevő Aldo Duscher: „Remélem, hamar felépül. Bocsánatot azonban nem kérek, mert nincs miért: nálunk sem szokás ez, ha valaki megsérül. Az egészet azért fújják fel, mert Beckham ekkora sztár.“ Angliában máris „első számú közellenségnek” kiáltották ki a válogatott hátvédet. Tommy Docherty, a M- korábbi vezetőedzője indulatosan nyilatkozott a középpályás lerúgása után: „Alf Ramsey, a legendás szövetségi kapitány egyszer vadállatoknak nevezte az argentinokat. Most Duscher bebizonyította, hogy ha már elúszott a meccs, minden alattomosságra és durvaságra hajlamosak.” A londoni újságok tragédiaként értékelték a csapatkapitány kidőlését. „Vb Becks nélkül – ez a világvége” – írja a Sun és a Daily Mail szerint is „M’mindennek vége”. A Marca című spanyol sportlap önkritikusan kommentálta az esetet. „Másodszorra sikerült” főcímmel utalva arra, hogy a múlt heti első mérkőzésen Diego Tristan belépője után is hordágyon vitték le Beckhamet. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?