Hét szlovákiai csapat indul idén a Tipsport Ligában

Pozsony |

<p>Hét szlovákiai csapat vesz részt idén a labdarúgó Tipsport Ligában: az Inter, az Artmedia, a Žilina, a Nitra, a Dubnica, a Ružomberok és a Banská Bystrica együttese is bekapcsolódott a sorozatba, melyben idén először 24 gárda küzd a győzelemért, és az ezzel járó 300 000 cseh koronás pénzdíjért.</p>

A sorozat 1998-ban nyolc csapattal indult, tavaly már 16 résztvevője volt, idén pedig hat négytagú csoportban zajlanak a küzdelmek. Két csoportnak szlovákiai helyszíne lesz: a pozsonyi Inter az E csoport meccseinek ad otthont, Zsolnán pedig az F csoport mérkőzéseit játsszák.
A sok résztvevőnek köszönhetően idén a torna történetében először negyeddöntőket is rendeznek: ide a hat csoportgyőztes mellett az A, B, C négyes, illetve a D, E, F kvartett legjobb második helyezettje jut be. Bár összesen 44 mérkőzést játszanak a torna keretén belül, a döntőre már két hét múlva, január 25-én sor kerül.
„Egyeztettünk az edzőkkel, és figyelembe vettük azt a kérésüket, hogy ne húzzuk túlságosan hosszúra ezt a tornát. A Tipsport Liga jó lehetőség, hogy színvonalas meccseken, erős ellenfelek ellen készüljenek a csapatok a bajnokságra, de az edzők a torna végeztével még szeretnének elég időt arra, hogy véglegesítsék a csapatot. Ezért most szerdaszombat ritmusban lesznek a mérkőzések“ - mondta Petr Pálka, a torna főszervezője, aki a hideg időjárástól sem tart: „Hat vagy hét éve előfordult, hogy mínusz 18 fokban kellett lejátszani egy meccset. Most sem ijedünk meg a fagytól! Persze ha túlságosan extrém helyzet áll elő, lehet találni alternatív megoldásokat.“ A pozsonyi kvartett résztvevői az Artmediát favorizálják. „Szerintem a ligetiek végeznek a csoport élén, de remélem, mi is kellemes meglepetést okozunk“ -mondta Milan Lônčik, a második vonalban szereplő Inter Bratislava klubelnöke. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?