Tipsportból Tipos lesz a hokiextraliga

hoki
Pozsony |

Új névadó szponzorral, a koronavírus-járvány miatt azonban több kérdőjellel rajtol el októberben az élvonalbeli jégkorong-bajnokság 2020/2021-es szezonja.

Három plusz kétéves szerződést kötött az állami szerencsejátékokkal foglalkozó cég a bajnokságot irányító új szervezettel, a Pro-Hokejt váltó Profi Jégkorongklubok Szövetségével (APHK). Az élvonalbeli jégkorongbajnokság elnevezésébe – az új névadó szponzoron kívül – 2016 után tér vissza az extraliga megjelölés.

A tegnapi sajtótájékoztatón a „keresztelő mellett megtartották az 1. forduló sorsolását is: az érsekújváriak a csonka évadban élen záró besztercebányaiakhoz látogatnak, a DVTK a trencsénieket fogadja, míg a legfőbb esélyesek közül a remekül erősítő nagymihályiak és a pozsonyi Slovan egymással találkoznak.

Ezeken a tényeken kívül azonban nagyon képlékeny még az új idény a koronavírus-járvány miatt, nehéz előre tervezni, legyen szó a nézőtéri korlátozásokról vagy akár a meccshalasztásokról az esetleges pozitív tesztek kapcsán. „Különféle forgatókönyveket készítünk. Fel kell készülnünk pótlásokra, az alapszakasz lerövidítésére, arra, hogy ha nem tudnánk lejátszani a playoffot, vagy csak módosított formában. Tárgyalunk majd az országos tisztifőorvossal is és bízunk benne, hogy a kormány még meggondolja magát és emel az 500-as megengedett nézőszámon, mivel a klubok költségvetésének harmada a belépőkből származik – nyilatkozta Büdi Anett, az APHK igazgatója, hozzátéve, a miskolci kiutazásokkal nem szabadna, hogy gond legyen, mivel a magyar kormány kivételt adott a sportolóknak a határzárat érintő intézkedések alól.

A határ átlépése már csak egy magyarországi klubot, a DVTK-t érinti, a MAC Újbuda ugyanis visszatért az Erste Ligába. A Tipos Extraligában így 12 csapat indul az 50 meccsesre tervezett alapszakaszban. A gárdák négyszer találkoznak egymással (44 forduló), illetve még pluszban kétszer (összesen 6 forduló) minden régióbeli riválissal: a nyugati „csoportban az érsekújváriak a nyitraiakkal, a Slovannal és a trencséniekkel, a középsőben a besztercebányaiak a zólyomiakkal, a liptószentmiklósiakkal és a gyetvaiakkal, valamint keleten a DVTK a poprádi–nagymihályi–kassai hármassal.

Az alapszakasznak március 21-én kellene véget érnie. Az 1–6. helyezettek a playoff-negyeddöntőben folytatnák, a 7–10. helyezettek pedig selejtezőt játszanának a rájátszásért. A 11. és 12. számára véget érne a bajnokság, ahova az I. liga győztese jutna fel 13. csapatként. A tervek szerint legkésőbb május 13-án ismertté válik a bajnok.

Érdekes

Tipos Extraliga, 1. forduló

Banská Bystrica–Nové Zámky

Michalovce–Slovan Bratislava

Poprad–Nitra

DVTK–Trenčín

Detva–Liptovský Mikuláš

Košice–Zvolen

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?