„Ha tigrisekkel dolgozol, néha megmarhatnak”

Lintner

Richard Lintner, a Tipsport Ligát irányító Pro-Hokej szervezet hétfőn leváltott igazgatója nagyon élvezte az elmúlt öt évet, és elmondása szerint nem maradt benne tüske a távozása kapcsán.

A mindig joviális, kiegyensúlyozott Lintner szerdai sajtótájékoztatóján sem hazudtolta meg önmagát: mosolyogva válaszolt minden újságírói kérdésre, és sem belső információkat nem szivárogtatott ki, sem vádaskodni nem akart. 

„Az én elképzelésem a Pro-Hokej és a bajnokság működéséről nem egyezett a klubok elképzeléseivel, így természetes, hogy elválnak az útjaink – fogalmazott Lintner higgadtan, hozzátéve, a hétfői döntés nem érte váratlanul, az elmúlt hetek tárgyalásai után számított a menesztésére. „Ha az ember tigrisekkel dolgozik, számolnia kell vele, hogy néha megmarhatják” – folytatta Lintner azzal, hogy megtiszteltetés volt számára az elmúlt öt év, és mindenkinek köszöni a támogatást.

97%-ot megkapnak

Lintner hangsúlyozta, 2015-ben, amikor átvette a Pro-Hokej irányítását, még hivatalos közösségi oldala sem volta bajnokságnak, jelenleg pedig – összeurópai viszonylatban – messze a legmodernebb mobilapplikációval rendelkezik a Tipsport Liga. Ami viszont a klubok szempontjából a legfontosabb: sikerült megháromszorozni a bevételt, ami több mint hárommillió eurót jelent.

"Ezáltal a klubok is, mint a Pro-Hokej fő részvényesei, egyre több anyagi juttatásban részesülnek” – jegyezte meg Lintner.
A bajnokság partnerei a koronavírus-helyzet okozta kiesések idején sem fordítottak hátat a Pro-Hokejnek: az elmaradt playoff ellenére – amely pedig bevételek szempontjából az idény legfontosabb szakasza – a támogatók a korábban ígért pénzek 97%-át eljuttatták a kluboknak. 

Miért nincs aláírva?

A felügyelőbizottság hétfői üléséről kiszivárgott hírek szerint az egyesületek a marketingjogokkal kapcsolatos egyezséget hiányolták a leginkább, azt, hogy nem voltak még aláírva a szerződések. „A Pro-Hokej a marketingjogokkal egy, a szövetséggel kötött szerződés alapján kereskedhet. Marketingszerződése pedig a Pro-Hokejnek a bajnokság összes klubcsapatával van. Ezek arról szólnak, hogy a klubok valamit átadnak a Pro-Hokejnek, amiért a Pro-Hokej fizet nekik. Ha az egyik fél azt veti a másik szemére, hogy még nincsenek aláírva a szerződések, az nem logikus, mivel az aláírások azért hiányoztak, mert ők nem írták alá a szerződéseket. A Pro-Hokej részéről nem volt akadálya az aláírásnak, mivel minket épp azért hoztak létre a klubok, hogy pénzzé tegyük a marketingjogokat – magyarázta Lintner. – Nem követeltem bővebb magyarázatot a leváltásom kapcsán, a felügyelőbizottságnak ehhez a lépéshez joga van, amit tiszteletben tartok.”

Olyan nincs még egy, mint én

Lintner szerint a Pro-Hokejt remek kondícióban adja át az utódjának, akinek személyéről nem akart találgatásokba bocsátkozni. „Olyat még egyet nem találnak Szlovákiában, mint én voltam – nevetett a játékos korában Citrón becenévre hallgató hokis. – Az utódom is egy teljes csapattal fog érkezni, ha sikerül jól összeválogatnia a munkatársait, akár olyan új impulzusokat is hozhat, amit én adott esetben már nem tudtam volna.”

A saját jövőjével kapcsolatban a korábbi világbajnok védő annyit árult el, már van a láthatáron egy komolyabb projekt. Annyit azonban hozzátett, eddigi munkája során csak az adrenalin hiányzott neki, az a motiváló faktor, hogy legyőzhesse az ellenfelet, így könnyen elképzelhető, hogy klubszinten láthatjuk majd viszont. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?