Henry örül a görögöknek

Lisszabon/Coimbra. Anglia továbbjutott a csoportból, s ezzel megtört a kontinens átka: a csoportmérkőzések 1980-as bevezetése óta ugyanis a „háromoroszlános” gárda korábban mindössze egyszer, az odahaza megrendezett 1996-os tornán tudott eljutni az egyenes kieséses szakaszig.

Lampard gólja izgalommentessé tette a hajrát a horvát–angol (2:4) meccsen, amelyen Wayne Rooney újfent jelezte: Angliával számolni kell az Eb-n!Reuters-felvétel1980-ban haramdikok lettek csoportjukban, 1984-ben maradt a szurkolás, 1988-ban és 1992-ben sereghajtók, 2000-ben pedig Portugália és Románia előzte meg őket. A horvátok ellen azonban nagyszerű mérkőzést játszottak az angolok, és 4:2-es győzelmükkel megérdemelten jutottak a negyeddöntőbe. A találkozó után lemondott Otto Baric, a horvátok szövetségi kapitánya. Horvátországban többen a 71 éves tréner nyakába varrják a búcsút, mondván: a gárda emberelőnyben futballozva sem tudta legyőzni Svájcot, és az Eb-n szóhoz sem jutott a Bundesligában remeklő Ivan Klasnic (Werder Bremen).

A címvédő franciáknak csak az számított, hogy megnyerjék a csoportot, és a svájciak 3:1-es legyőzésével ez sikerült is. A Les Bleus sorozatban a kilencedik Eb-mérkőzésén volt eredményes, és ezzel immár egyedül áll a statisztikai rangsor élén. A gallok legutóbb 1996. június 26-án, a Csehország elleni elődöntőben voltak gólképtelenek, azóta mindig legalább egyszer beköszöntek soros ellenfelüknek: Dánia 3:0, Csehország 2:1, Hollandia 2:3, Spanyolország 2:1, Portugália 2:1, Olaszország 2:1, Anglia 2:1, Horvátország 2:2, Svájc 3:1...

A csapatkapitány Zinadine Zidane szerint a részcélt elérték a gallok, de az élesebb összecsapások csak most jönnek. Az Eb-k történetének négyszázadik gólját szerző Thierry Henry már a negyeddöntőről beszélt a meccs után: – Minden elismerésem a görögöké, de jobb, hogy velük és nem a házigazdákkal találkozunk legjobb nyolc között.

Ami a holnapi portugál–angol negyeddöntőt illeti: több fanatikus szurkoló hálózsákkal, kempingszékkel és olvasnivalóval felszerelkezve már hétfő délután letelepedett ahhoz a ma délelőtt 10 órakor nyitó jegypénztárhoz, ahol jegyet lehet kapni az angol–portugál negyeddöntőre. Tegnap délelőtt tovább duzzadt a létszám, és már sok százan várják, hogy belépőhöz jussanak. A szervezők csupán 500 jegyet tartottak vissza, és minden vásárló csak egyetlen belépőt vásárolhat. A 65 ezer férőhelyes lisszaboni stadionban garantált a telt ház. (ns, ú)

Vonlanthen a legfiatalabb góllövő

Még egy hete sincs, hogy Wayne Rooney két gólt lőtt Svájcnak, ezzel minden idők legfiatalabb Eb-döntős gólszerzője lett a maga 18 évével, 7 hónapjával és 24 napjával. Nos, a múlt csütörtöki rekordot máris a múltnak adta át a svájci Johann Vonlanthen, aki a franciáknak a 26. percében szerzett találatával „trónfosztotta” az angol kedvencet. Vonlanthen mindössze 18 éves, 4 hónapos és 20 napos, lövése ráadásul azt jelentette, hogy a helvétek sem mentek haza gól nélkül a tornáról. (nb1.hu)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?