Hat ország karatékái a muzslai bajnokságon

Tizenkilencedik alkalommal zajlott a nyílt kjokushinkarate-bajnokság. És ismét a muzslai sportcsarnok látta vendégül a 160 tagú mezőnyt. Hat ország versenyzői találtak utat a Párkány közelében fekvő településre. Negyvennégy versenykategóriában hirdettek győztest.

Tizenkilencedik alkalommal zajlott a nyílt kjokushinkarate-bajnokság. És ismét a muzslai sportcsarnok látta vendégül a 160 tagú mezőnyt. Hat ország versenyzői találtak utat a Párkány közelében fekvő településre. Negyvennégy versenykategóriában hirdettek győztest. „Mindenképpen azzal vonul a krónikába az idei bajnokság, hogy több ország képviseltette magát, mint a korábbi években. Hat már régen vett részt hagyományos versenyünkön, amely valamikor katabajnokságként indult, s ma is a formagyakorlatokban vesznek részt a legtöbben. A küzdelmet később iktattuk műsorba, s ebben a látványos versengésben korábban a magyarok és a csehek voltak a hangadók. Ezúttal is bebizonyosodott, hogy a küzdelem a karate fénypontja, erre kíváncsiak a leginkább az emberek – ágyazta összefüggésekbe a tizenkilencedik kiírás történéseit Rácz Norbert házigazda, a Szlovák Kjokushinkarate-szövetség elnöke. – Tíz év után eljöttek a lengyelek is közénk, s ezt örömmel nyugtáztam, mert versenyzőik mind a junioroknál, mint a felnőtteknél jócskán beleszóltak a magyar–cseh csatározásokba. Jó konkurenciát jelentettek. Sajnos, nálunk kevesen küzdenek, így a kumite rendre a külföldiek hegemóniája. Formagyakorlatokban meglepetés nem történt, szokás szerint dicsérni senkit nem akarok, de azt megállapíthatom, hogy a megszokott színvonalú versenyt láttunk.”

Legalább a számok nyelvén jelezzük, hogy milyen sikeresek voltak a Szlovák Kjokushinkarate-szövetség versenyzői. A negyvennégy számból harminchárom volt katában, tizenegy küzdelemben, és a hazai szövetség versenyzői összesen 39 érmet gyűjtöttek. Nyolc aranyat vittek Párkányba, kettőt-kettőt Alistálra és Zselízre, egyet pedig Érsekújvárba.

A dobogósok névsora a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?