Hat-nyolc hetes gyógyulás?

London. David Beckham szerdai sérülése óta az angol közvélemény lélegzet-visszafojtva hallgatja, s olvassa az ortopédorvosok véleményét.

London. David Beckham szerdai sérülése óta az angol közvélemény lélegzet-visszafojtva hallgatja, s olvassa az ortopédorvosok véleményét. Még aki az iskolában sutba vágta a biológiakönyvet, péntekre a lábfej csontszerkezetének, sérülésének és gyógyulási esélyeinek avatott szakemberévé vált a rádiók, televíziók, napilapok által ismertetett irdatlan mennyiségű szakirodalomból.

Miközben az orvosok véleménye megoszlik az angol labdarúgó-válogatott sztárjának vb-szerepléséről, maga a sérült abban bízik, hogy akár már a Bajnokok Ligájának május 15-i glasgow-i fináléjában pályára léphet – feltéve, ha csapata az elődöntőben legyőzi a Bayer Leverkusent.

A legnagyobb példányszámú bulvárlap, a The Sun értesülése szerint a röntgenvizsgálatok és a Manchester United orvosaival, gyógytornászaival való csütörtöki találkozó után Beckham sokkal pozitívabban vélekedik felépülési esélyeiről, mint a szakemberek, vagy a mindig optimista Alex Ferguson vezetőedző. Ők hat-nyolc hetes gyógyulásban reménykednek.

A The Sun emlékeztet arra, hogy Beckham csapattársa, Ryan Giggs 1998 októberében pontosan ilyen sérülést szenvedett. Rácáfolva az orvostudományra, a walesi válogatott 36 nappal az eset után már ismét pályán volt. A BL döntő pedig harminchét nap múlva esedékes...

A brit lap címoldalán Beckham lábfejének fotójával arra szólítja fel 10 millió olvasóját, hogy kezüket a képre helyezve imádkozással segítsék a gyors gyógyulást.

Az ortopéd orvosok borúlátóbbak. Egybehangzó véleményük szerint Beckham még a vb első két csoportmérkőzésén sem játszhat. Mivel a törésnél a csont nem mozdult el, négy-hat hét alatt összeforrhat, de alapos, hosszas gyógytornával meg kell erősíteni, hogy elbírja a fokozott terhelést.

Egyes orvosok még azt sem rejtették véka alá, hogy a törés akár a játékos karrierjének végét is jelentheti. Christopher Bulstrode, az Oxfordi Egyetem ortopéd professzora szakvéleményében emlékeztetett arra, hogy a klasszis lábfejét nem rúgás roppantotta össze. A brit lapokban kinagyított felvételek tanúsága szerint Aldo Duscher Beckham jobb lábát találta el, miközben a játékos bal lábfeje aláfordult.

„Tapasztalatom szerint az ilyen jellegű törések nagyon nehezen gyógyulnak, akár három-hat hónapot is igényelhet a felépülés, függetlenül a beteg korától, edzettségétől.“

A Beckham lába miatti általános aggodalmat jelzi, hogy még a csütörtöki kormányülésen is napirendre került a téma. A The Times napilap címoldalas híre szerint Tony Blair kormányfő megszakítva a közel-keleti helyzetről, s a jövő évi költségvetésről folytatott vitát, közölte a kormány tagjaival: Anglia világbajnoki felkészülése szempontjából nincs fontosabb, mint Beckham lábának állapota.

A „kispadról“ megszólaló ellenzéki vezér, Iain Duncan Smith szintén gyors gyógyulást kívánt a játékosnak, hangsúlyozván, hogy az egész ország sikeres szereplést vár a vb-n.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?