Három vendégcsapat sikere

Pozsony. Még öt játéknap van hátra és befejeződik a labdarúgó Mars Szuperliga 2001/2002-es mérkőzéssorozata. A 31. forduló már pénteken megkezdődött, a Trenčín hazai pályán döntetlenezett a ligetiekkel.

Kassán négy gólnak örültek a vendégek. A negyedik után balról: Gottwald, Mintál és Nemec. TASR-felvételA forduló egyébként a vendégcsapatok sikerét hozta, hiszen hazai pályán csak a rózsahegyieknek sikerült nyerniük. Egyre reménytelenebb helyzetbe kerülnek a kassaiak, Zsolnától szenvedtek vereséget, s mivel a Púchov kikapott, a listavezető előnye ismét 13 pont.

Nem kápráztatta el a nézőket a Prešov-Slovan összecsapás első félideje, kevés volt az izgalom és a folyamatos akció, inkább a vendégek irányították a játékot. Táma-dóbb csapat benyomását keltették, de nem boldogultak az eperjesi védelemmel, futballozásukból hiányzott az ötlet, s a meglepő elem. A hazaiak csak néhány kontratámadással hívták fel magukra a figyelmet. Az első félidő utolsó perceiben Meszároš rúghatott volna gólt. Fordulást követően a pozsonyiak felgyorsították a játékot, aminek a következménye két gól lett, előbb Meszároš talált közelről a kapuba, majd később Pančík helyezett labdája került a hálóba.

Kassán a hazaiak többször is bevehették volna Rzeszoto kapuját, hiszen az első félidőben számtalan gólhelyzetet dolgoztak ki. Már az elején Gegics fejese alig szállt kap- mellé, majd Urban és Zvara foglalkoztatta a vendégek hálóőrét. Egy alkalommal a zsolnaiak az utolsó pillanatban szerelték az öt és felesen Zabavníkot. A 34. percben Gegics tisztára játszotta magát a vendégek tizenhatosán belül, elszakadt őrzőjétől, de kisodródott, s nehéz szögből leadott lövését védte Rzeszoto. A sok kihagyott helyzet után jött a büntetés: Nemec kiugratta Mintált, akinek nem okozott gondot a gólszerzés. Két perc múlva ugyanez a játékos T. Ďurica átadását értékesítette. A második játékrészben aktívabban kezdett a listavezető, uralta a játékot, ám T. Ďurica, Sninský és Nemec sem tudta meglepni Kobr kapust. Az 58. percben Zvara szabadrúgása a kap- közepébe tartott, újabb próbálkozását védte Rzeszoto. A 61. percben Labant szinte az egész kassai védelmet kicselezte, s a kifutó kapus mellett berúgta a harmadik gólt. Gegics az utolsó percekben megszerezhette volna a becsületgólt, százszázalékos helyzetben fölé küldte a labdát.

Ahogy azt már hazai pályán megszokták a rózsahegyiektől, rögtön támadólag léptek fel a Púchov elleni meccsen, s már a 12. percben közel álltak a gólhoz, Hrnčár Fabuľa átadását alig fejelte mellé. A 23. percben Bernady gólhelyzetben elütötte Šafrankót, de a bíró nem ítélt tizenegyest. A meccs sorsa a 42. percben dőlt el: Rák szögletrúgása után Špánik löketét Bernady a kapufára ütötte, a kipattanó labda a teljesen tisztán álló Šafranko elé pattant, s a csatár közelről a hálóba helyezte. Még ebben a percben egyenlíthettek volna a vendégek, Mucha azonban jó reflex-szel hárított. Állandó fölényben futballoztak a hazaiak, tetszetős támadásokat vezettek, de nem sikerült újabb gólt lőniük. Az utolsó percben már úgy tűnt, Breška egyenlít, labdája azonban a felső lécet érintve hagyta el a játékteret.

A bajnokság állása:

1. Žilina 31 19 6 6 56:29 63

2. Ružomberok 31 14 8 9 42:31 50

3. Púchov 31 14 8 9 38:28 50

4. Inter 31 13 8 10 46:34 47

5. Slovan 31 13 8 10 36:31 47

6. Trenčín 31 12 9 10 39:40 45

7. Petržalka 31 10 13 8 45:35 43

8. Dubnica 31 7 8 16 29:43 29

9. Prešov 31 7 6 18 30:56 27

10. FC Košice 31 3 12 16 24:58 21

A 32. forduló műsora, május 21., kedd, 15.30: Petržalka–Inter; 17.00: Púchov–Prešov, Dubnica–Ružomberok, Žilina–Trenčín; 18.00: Slovan–FC Košice.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?