Három, kettő, egy... rajt!

Lisszabon. Ma este hat órakor Portóban a Portugália-Görögország mérkőzéssel kezdetét veszi a XII. labdarúgó Európa-bajnokság.

Portugália-Görögország A statisztikák portugál sikert ígérnek, mivel a görögök 1991 óta nem tudták legyőzni a luzitán gárdát. – A görög futball elmúlt húsz évének legfontosabb mérkőzése vár ránk. Igazi csoda lenne, ha pontot szereznénk – nyiltkozta Otto Rehhagel, a görögök szövetségi kapitánya. Kollégája, Luiz Felipe Scolari mindenkire számíthat keretéből, a Portóval BL-győztes Deco azonban várhatóan csak a cserepadon kap helyet.

Várható kezdőcsapatok – Portugália: Ricardo–Paulo Ferreira, Andrade, Couto, Rui Jorge–Costinha, Petit, Figo, Rui Costa–Pauleta, Simao. Görögország: Nikopolidisz–Fisszasz, Dellasz, Dabizasz, Szeitaridis–Cartasz, Karagunisz, Zagorakisz, Jannakopulosz–Nikolaidisz, Hariszteasz.

Spanyolország–Oroszország. Az összecsapás egyértelmű esélyesei a spanyolok. Inaki Saez szövetségi kapitány az előzetes összeállítás alapján az UEFA Kupa-győztes FC Valenciára alapozza csapatát. Biztató lehet az oroszok számára, hogy a spanyolok mindössze egyszer, 1988-ban tudták megnyerni az első csoportmeccsüket az eddigi Eb-ken. – Történelmi sikerre készülünk, s ehhez az első találkozón is nyernünk kell – jelentette ki Morientes. A várható kezdőcsapatok – Spanyolország: Casillas–Puyol, Marchena, Helguera, Raúl Bravo– Etxeberria, Albelda, Baraja, Vicente–Morientes, Raúl. Oroszország: Ovcsinnyikov–Jevszejev, Szmertyin, Saronov, Szennyikov–Aldonyin, Alenyicsev, Mosztovoj, Izmajlov vagy Karjaka–Szicsev, Bulikin.

Svájc–Horvátország. A horvátok legnagyobb gondját az okozza, hogy elsőszámú kapusuk, Stipe Pletikosa izomhúzódás miatt biztosan nem állhat Otto Baric szövetségi kapitány rendelkezésére az első két mérkőzésen. Az összecsapás kimenetele megjósolhatatlan, hiszen közel egyenlő erők küzdelmére van kilátás. Várható kezdőcsapatok – Svájc: Stiel–Haas, M. Yakin, Müller, Magnin–Huggel, Vogel, H. Yakin, Wicky–Frei, Chapuisat. Horvátország: Butina–Simic, Simunic, Bjelica, R. Kovac–Zivkovic, N. Kovac, Sokota, Olic–Mornar, Prso

Franciaország–Anglia. A csoportmérkőzéseinek egyik legnagyobb érdeklődéssel várt találkozója lesz az akár döntőnek is beillő francia–angol meccs. A szaksajtó szerint a „popsztár” David Beckham és a varázsló Zinedine Zidane párharcáról szól majd a B-csoport rangadója. – Nincs kétség, győzni fogunk. A vereség ki van zárva – jelentette ki Zidane, míg madridi csapattársa így vélekedett: „Készen állunk, hogy megszerezzük az aranyérmet. A csapatunk a tökéletes keveréke a fiatal tehetségeknek és a tapasztalt játékosoknak. Ez az együttes bárkit le tud győzni.” A rangadó érdekessége, hogy Lilian Thuram 100. alkalommal húzhatja magára a címeres mezt. Várható kezdőcsapatok: Franciaország: Barthez–Gallas, Thuram, Desailly, Lizarazu–Pires, Vieira, Makelele, Zidane–Henry, Trezeguet. Anglia: James–G. Neville, Carragher, Campbell, A. Cole–Beckham, Lampard, Gerrard, Scholes–Rooney, Owen.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?