Harmadszor Európa trónján a franciák

ÖSSZEÁLLÍTÁSFranciaország parádés játékkal 41:32-re legyőzte a házigazda Dániát a férfikézilabda-Európa-bajnokság döntőjében, így letaszította a trónról az észak-európai együttest. A kékek végig irányítottak a találkozón, a dánok alig-alig tudtak közelebb zárkózni.

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Franciaország parádés játékkal 41:32-re legyőzte a házigazda Dániát a férfikézilabda-Európa-bajnokság döntőjében, így letaszította a trónról az észak-európai együttest. A kékek végig irányítottak a találkozón, a dánok alig-alig tudtak közelebb zárkózni. Franciaország 2006 és 2010 után harmadszor lett Európa legjobbja.

A tavalyi vb-döntő után a dánok valószínűleg nem gondolták, hogy lesz még hasonlóan súlyos és fájdalmas vereségben részük. Egy évvel ezelőtt a spanyolországi torna fináléjában 35:19-re kaptak ki a házigazdáktól, úgy, hogy a végére kiengedtek a spanyolok. Most „csak” kilenc góllal maradtak alul, ám ezúttal ők játszottak hazai pályán, így legalább olyan sokkoló élményben lehetett részük.

„Azt kell mondjam, ez volt a legjobb mérkőzés, a legjobb teljesítmény a francia kézilabda történetében. Tudtuk, hogy Dániának fiatal csapata van, és számítottunk rá, hogy az egész ország várakozása miatt rájuk nehezedő nyomás alatt megroppanhatnak” – nyilatkozta a franciák szövetségi kapitánya, Claude Onesta.

„Rendkívüli, ahogy a franciák a döntőben kézilabdáztak. Talán ez volt a legjobb meccs, amelyet Franciaország valaha játszott. Koncentráltan léptünk pályára, de egy nagyon erős, egyben lévő francia csapattal találkoztunk. Remekül kezdtek, így öt–hat perc után már jelentős hátrányban voltunk – értékelte a finálét Ulrik Wilbek dán szakvezető, aki ezen a meccsen búcsúzott a válogatottól. – Idegességet fedeztem fel a játékosaimon, így időt kértem. A meccs maradék háromnegyedében nagyon jól támadtunk, de a csata már eldőlt. Élvezetes összecsapást láthattunk, ám kevesek voltunk a világ legjobb válogatottja ellen.” (nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?