Harmadjára is komáromi vereség

96:86-ra nyerték a házigazda privigyeiek az Eurovia SBL döntősorozatának harmadik mérkőzését az MBK Rieker Com-Therm ellen, így egészen közel kerültek ahhoz, hogy letaszítsák a hazai kosártrón- ról mostani ellenfelüket.A privigyeiek nagy elánnal kezdték a mérkőzést, a 6.

96:86-ra nyerték a házigazda privigyeiek az Eurovia SBL döntősorozatának harmadik mérkőzését az MBK Rieker Com-Therm ellen, így egészen közel kerültek ahhoz, hogy letaszítsák a hazai kosártrón- ról mostani ellenfelüket.

A privigyeiek nagy elánnal kezdték a mérkőzést, a 6. percben már 20:9-re vezettek. A komáromiak azonban szép lassan visszakapaszkodtak, és a negyed végére elég közel (28:22) kerültek ellenfelükhöz. Ennek ellenére fordítaniuk – és akár csak egyetlenegyszer is vezetniük – az egész meccsen nem sikerült. Többször is megindítottak egy-egy felzárkózási rohamot, de amikor már lőtávolon belülre kerültek az ellenfélhez, mindig becsúszott egy felesleges hiba, elveszített labda. Volt eset, hogy egy ügyes labdaszerzésük után akár közte három is lehetett volna, de az elsietett támadás után a privigyeiek egy könnyed hárompontossal kontráztak, közte nyolcra alakítva az állást... „A meccs egy szinuszgörbe volt, egyszer fent voltunk, egyszer lenn. Néhány szakaszban nagyon jól játszottunk védekezésben és támadásban is, de aztán fellazult a defenzívánk, ami a privigyeiek hárompontosaiban mutatkozott meg” – értékelt a meccs után Dragan Risztanovics, a komáromiak vezetőedzője.

A sok hazai triplának köszönhetően mindig gyorsan visszaállt a tíz pont körüli privigyei előny. Más szemszögből: ha a 13 (!) bányászvárosi hármasra csak 3-mal felelnek a komáromiak, csak nehezen bízhatnak a jó eredményben, főleg, hogy a hazaiak egynémely távoli pontszerzése nagyon lélekromboló volt, szorult helyzetből és hatalmas távolságokból is csak nagyon ritkán hibáztak.

Az energikusabbnak tűnő privigyeiek a harmadik negyed végén törték meg végérvényesen a komáromiakat. Az utolsó tíz percet 14 pontos előnyből kezdhették, s bár nem lehetett teljesen kizárni egy váratlan fordulatot, a sok személyit begyűjtött Duna-parti kulcsjátékosoknak (akik közül többen is kisebb-nagyobb sérüléssel játszanak) már nem volt erejük új hajrát nyitni. A vége 96:86 lett, a négy győzelemig tartó sorozatban már 3:0-ra vezetnek a privigyeiek. (ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?