Harc a csoportelsőségért

Myjava/Budapest. Az erdőháti városban ma 17 órakor találkozik a C-csoport rangadóján Szlovákia és Lettország a női kosárlabda Eb-selejtezők idei utolsó fordulójában. Eddig mindkét együttes százszázalékos.

Myjava/Budapest. Az erdőháti városban ma 17 órakor találkozik a C-csoport rangadóján Szlovákia és Lettország a női kosárlabda Eb-selejtezők idei utolsó fordulójában. Eddig mindkét együttes százszázalékos. Peter Kováčik edző védencei a fehéroroszok vártnál nehezebb és a jugoszlávok kissé meglepő legyőzése után újabb sikerre vágynak. A somorjai mester derűlátó: „Sokat tudunk a lettekről. Magas játékosok alkotják, kezdő ötösük 191 centi magas. Messziről és középtávolságból is jól dobnak kosárra, így nem lesz könnyű ellenük boldogulni. Végre a mérkőzés elejétől saját játékunkkal szeretnénk előnyt szerezni, hogy ne kelljen újra hátrányunk ledolgozásával foglalkoznunk. Minél nagyobb arányú győzelmet akarunk aratni.”

Nem mindenki egészséges Kováčik keretében. Hudecová és Žirková biztosan nem játszhat, és a kezdő ötös is csak néhány órával a mérkőzés előtt lesz ismert, mert azon múlik, kit enged pályára az orvos. Játszani mint a tizenöt nevezett kosaras szeretne.

Magyarország Szlovéniát fogadja, és Rátgéber László edző szerint csak a győzelem elfogadható. Az ismert szakember mindent egy lapra tett fel, amikor szombaton B-csapatát szerepeltette az oroszok otthonában, s ő sem tartott védenceivel. A mai összecsapás lesz Rátgéber neje, Csák Magdolna búcsúmeccse a válogatottban.

Két vereség után Magyarország férfi válogatottja Lengyelországgal találkozik, szintén Eb-selejtezőn. Elkelne már a győzelem. Varga Mátyás szövetségi kapitány is a sikerben bízik. (sr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?