Hamilton magabiztos diadala

A világbajnoki éllovas brit Lewis Hamilton győzelmével zárult a Forma–1-es Német Nagydíj.

A világbajnoki éllovas brit Lewis Hamilton győzelmével zárult a Forma–1-es Német Nagydíj. A dobogó második fokára Daniel Ricciardo állhatott fel, a harmadik pozícióban Max Verstappen zárt.

Az időmérő edzésen, ahogy mindhárom szabadedzésen, ezúttal is Nico Rosberg volt a leggyorsabb, aki egy tizedmásodperccel előzte meg a világbajnoki összetett pontversenyben vezető csapattársát, Lewis Hamiltont. A Mercedes német pilótája pályafutása 27., idei ötödik rajtelsőségét szerezte meg. A kvalifikáció utolsó szakaszában elektronikai probléma hátráltatta. Az utolsó fázisban csupán egy gyors kört tudott teljesíteni, ennek ellenére megszerezte az első rajtkockát. A második sorból, a Hungaroringhez hasonlóan, ismét a két Red Bull várta a startot.

A hazai közönség előtt versenyző Nico Rosberg ugyanúgy, mint egy hete, Hockenheimben is elszúrta a rajtot. Csapattársa elment mellette, de hasonlóan tett a két Red Bull is. Verstappen kívülről autózta körbe márkatársát, Ricciardót. Hamilton tíz kör alatt közel öt másodperces előnyt autózott ki. Räikkönen első kerékcseréje kissé hosszabbra sikeredett, de megnyugtatták őt, hogy állítottak az első vezetőszárnyán, azért állt tovább a boxutcában. Hamilton senkitől sem zavartatva vezette a Német Nagydíjat, legnagyobb ellenfele csupán a technika lehetett.

Rosberg bújt be Verstappen mellé a hosszú egyenes végén, de nem tudott megállni, s elment egyenesen, amivel a Red Bull hollandjának útját állta. Az ifjú versenyző pályán kívülre került. Az előzési kísérletet vizsgálta a versenyfelügyelőség, és Rosberget öt másodperces büntetéssel sújtotta. Ezzel a büntetéssel a német esélye a dobogóra minimálisra csökkent.

Ricciardo huszonöt körrel a leintés előtt vérszemet kapott, és üldözőbe vette Rosberget a második pozícióért. A Red Bull közölte ausztrál pilótájával, hogy Rosberg szenved az autóval, éppen ezért be is ment kereket cserélni. A boxkiállás után nem bírta tartani a lépést az energiaitalos autókkal, hat másodpercen belülre nem igazán került. A futam végéhez közeledve esőt vártak, ami meg is érkezett, de csak szemerkélt, az pedig nem volt hatással a versenyre.

A Német Nagydíj már a rajt pillanataiban eldőlt, a brit világbajnoki címvédő és éllovas, Lewis Hamilton Forma–1-es karrierje 49. futamgyőzelmét, idei hatodik győzelmét aratta. A brit pilóta a kvalifikáción csak első két szakaszban tudott az élen lenni, de a legfontosabb a vasárnapi futam volt, s itt az első helyen végzett. A dobogóra még a két Red Bull-os, Daniel Ricciardo és Max Verstappen állhatott fel. Ennek köszönhetően az osztrák istálló a csapatok pontversenyében a Ferrari elé került. A bajnoki összetettben második helyen álló Nico Rosberg hibája miatt és büntetése után csupán a negyedik pozícióban zárt. Pontszerző helyen ért célba még Vettel, Räikkönen, Hülkenberg, Button, Bottas és Pérez.

„Először is szeretnék köszönetet mondani a német szurkolóknak, mert nagyon sokan jöttek ki a pályára, és végig nagy támogatást kaptunk. 13 éves korom óta versenyzem a Mercedesnél, boldog vagyok, hogy ilyen eredményt érhettem el.” Ezt követően az időmérős teljesítményére tért ki, majd a futam értékelésével folytatta a győztes Hamilton. Szombaton gondjai adódtak, de a versenyen elmondása szerint tökéletes munkát végzett: „A versenyen minden rendben ment, egyáltalán nem hibáztam, ezért most nagyon boldog vagyok.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?