Hálásak a hollandok

Lisszabon/Braga. „Köszönjük” – üzent Ruud Van Nistelrooy a cseh táborba, pedig aligha gondolta bárki is a Csehország–Hollandia (3:2) meccs után, hogy a hollandok végül hálásak lesznek Barošéknak.

Ha gól kell, elég pályára küldeni Milan Barošt. A csehek fiatal csatára eddig mind a három meccsen betalált, s ő küldte padlóra a németeket is. „Az első lövésem után Kahn nagyon szépen visszatette elém a labdát, aztán már csak az üres kapuba kellett passzolnom. Ideális kényszerítő volt” – mondta mosolyogva a meccs után, és arra kérte az újságírókat, írják meg: ő a csehek Jolly Jokere.ČTK-felvételBragában a hollandok könnyedén (3:0) verték meg a letteket, de a továbbjutásukhoz még az is kellett, hogy a már biztos csoportelső, éppen ezért 9 cserejátékossal pályára lépő csehek ne kapjanak ki a legutóbbi vb-ezüstérmes németektől. Karel Brückner edző gárdája azonban bebizonyította: a svédekkel és a dánokkal ellentétben ők nem kalkulálnak, hanem futballoznak a pályán, és végül megérdemelten győzték le 2:1-re Ballackékat. – Nagyon örülök a százszázalékos teljesítménynek, a tények önmagukért beszélnek. Valóban a tartalékokat játszattam, de ismerem a képességeiket, tudtam, ugyanúgy fognak küzdeni, mint társaik. Köszönöm a játékosaimnak azt, amit eddig elértek” – nyilatkozta Brückner. Bragában a holland–lett meccs utolsó perceiben mintegy húszezer holland drukker éltette a cseheket. – Ezt nevezem adrenalinbombának. Már az első félidőben megértettük a közönség reakciójából, hogy gólt lőttek a csehek. Ez adott erőt nekünk a folytatáshoz, ezért volt értelme tovább küzdenünk – nyilatkozta a csapatkapitány Philip Cocu. Hollandiában a győzelem ellenére sem maradt el a kritika. Johan Cruyff a három gólból ket-tőnek a jogosságát is megkérdőjelezte – egy vitatott büntetőt és egy lesállást említve. Továbbra sem csillapodott a szurkolók dühe Dick Advocaat szövetségi kapitánnyal szemben. Bragában a „Húzzál haza, Dick!” feliratú transzparens még a legudvariasabbak közül való volt. Az edzőt támadta Patrick Kluivert is, aki szerint a közönség reakciója érthető volt. Kluivert ezzel valószínűleg végleg leírta magát Advocaatnál – minden idők legeredményesebb holland támadója eddig is csak a harmadik számú csatár volt Van Nistelrooy és Makaay mögött. Advocaat pedig a bírálatok ellenére rekorder lesz – a svédek elleni negyeddöntőben 54. alkalommal ül majd a válogatott kispadján, s ezzel megelőzi Rinus Michelset.

Kirakatok törtek be Hamburgban

Den Haag/Hamburg. A hollandok békésen ünnepelték a válogatott továbbjutását, csupán néhány német rendszámú kocsit rugdostak meg. Hamburgban ugyanakkor csalódott német szurkolók randalíroztak az utcákon, miután válogatottjuk kiesett az Eb-ről. A feldühödött rajongók közül mintegy másfél százan törni-zúzni kezdtek, aminek kirakatok, virágosládák és szemeteskukák látták kárát. A hatóságiak 23 embert őrizetbe vettek, egy operatőr megsebesült. (mti)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?