GYÚJTÓPONTBAN

Csallóköziekre épül a DAC
Dunaszerdahely. A II. labdarúgóliga szombati dunaszerdahelyi párharcán a verebélyiek elszenvedték első idénybeli vereségüket (1:2) idegenben. Míg az előző kilenc fordulóban csupán háromszor, legutóbb kétszer rezdült az egykori DAC-védő Dušan Liba vezette vendégek hálója.

Csallóköziekre épül a DAC

Dunaszerdahely. A II. labdarúgóliga szombati dunaszerdahelyi párharcán a verebélyiek elszenvedték első idénybeli vereségüket (1:2) idegenben. Míg az előző kilenc fordulóban csupán háromszor, legutóbb kétszer rezdült az egykori DAC-védő Dušan Liba vezette vendégek hálója. „Vezetőedzőnk, Meszlényi Tibor kétszer is látta riválisunkat, jól feltérképezte őket. Tudtuk, hogy leginkább pontrúgásokból profitálhatnak, hiszen zömmel magas termetű futballisták alkotják kollektívájukat. Több góllal is nyerhettünk volna, ám a második félidőben kihagytunk néhány ziccert, két ízben pedig a kapufát találtuk telibe – értékelte a vendéglátók sikerét menedzserük, Sebő László. A DAC javuló teljesítményét, eredményességét a következő mondattal jellemezte: – Javunkra vált, hogy fokozatosan a saját nevelésű, valamint csallóközi gyökerekkel rendelkező futballisták alkotják az együttes gerincét.” (ái)

Királyhelmeci kifulladás

Királyhelmec. Csúf vereséget (0:4) szenvedtek a királyhelmeciek hazai pályán a poprádiaktól, a kelet-szlovákiai III. liga 11. fordulójában, ráadásul már utolsó előttiek a tabellán. „Sajnos ez a valóság. Tavasszal fiatalítottunk. Öt-hat meghatározó játékosunk Kassán tanul, ők csak nagy ritkán tudnak bekapcsolódni a hétközi edzésekbe. A betegségek és sérülések is sújtják a kollektívát – szomorkodott Berta Sándor, a királyhelmeciek klubelnöke. – A 8. fordulóig a játékkal ugyan elégedettek voltunk, de a Svidník elleni hazai döntetlen után összeroppantunk. Hét évig szárnyalt a királyhelmeci foci, most úgy néz ki, hogy ez a magasság a csúcs. Továbbra is mindent elkövetünk annak érdekében, hogy felzárkózzunk a középmezőnyhöz, hiszen akár három kiesője is lehet a pontvadászatnak” – figyelmeztetett Berta Sándor. (kb)

Sárosfai szitokáradat

Sárosfa. Izzó légkörben ért véget a nagyszarvaiak sárosfai vendégjátéka (2:2) a dunaszerdahelyi területi I. osztályban. „A pályáról szitokáradat közepette vonultam partjelzőimmel az öltözőbe. Ilyet még nem éltem át – emlékezett vissza a történtekre Horváth Ödön, a mérkőzés játékvezetője. – A hazai csapatból Marcel Zoltánt ugyan kiállítottam, mivel trágár szavakkal sértegetett, de igyekeztünk igazságosan bíráskodni” (– hangsúlyozta a sípmester). „Néhány ittas állapotban lévő hazai szurkoló nem tudta megemészteni az elhullajtott pontokat, ezért a játékvezetőt fenyegették. Tettlegességig szerencsére nem fajult a dolog. A pénzbüntetés azonban nem zárható ki” – ecsetelte a történteket a mérkőzést felügyelő ellenőr, Puha István, aki kiemelte a korrekt bíráskodást. (kb)

Tóth János hat találata

Ragyolc. Nem mindennapi gólzápornak (10:0) lehettek szemtanúi a ragyolci drukkerek a mýtnaiak elleni mérkőzésen a közép-szlovákiai V. liga D csoportjában. „Ténykedésem során ez a 10:0 a legnagyobb arányú ragyolci győzelem” – mondta Pavčo József, a házigazdák klubelnöke. „Le a kalappal a vendégek előtt, akik kilencen érkeztek, ráadásul egyik játékosuk a találkozón megsérült, így hármas emberelőnybe kerültünk” – mutatott rá a végeredményt nagyban befolyásoló ténye-zőre Farkas Flórián, a győztes csapat ügyintézője. A tíz találatból a hazaiak támadója, Tóth János vette ki leginkább a részét, aki hatszor volt eredményes. „Nem találom annyira meglepőnek eredményességemet, mivel gyakran betalálok. Az viszont tény, hogy eddigi pályafutásom rekordja a mostani hatos“ – örvendezett a 24 éves Pepita becenévre hallgató gólvágó. (kb)

A hozzáállás diadala

Somorja/Bős. Két ellentétes félidő szemtanúi voltak a focihívek III. liga nyugat-szlovákiai csoportjának vasárnap délután zajló csallóközi rangadóján. Az első játékrészben a bősiek játszották a prímet, szünet után a somorjaiak kerekedtek felül (2:1). „Újdonsült védenceim bíztak a sikerben. Szerintem jobban akarták a győzelmet, mint a vendégek. Remélem, folytatjuk a pontok gyűjtését” – nyilatkozta az Új Szó-nak Marián Novotný a győztesek edzője. „Számomra érthetetlen, a félidei pihenő után bekövetkezett fordulat. Nem értem a történteket, hiszen a kezünkben volt a mérkőzés. Ráadásul célprémiummal is motiváltuk a fiúkat. A csapat és az edző hozzáállása sokkolta azt a kétszáz bősi drukkert, aki velünk tartott a derbire. Még gondolkozom, miként zárjuk le a fiaskót” – méltatlankodott Liszkay Tibor, a bősiek klubelnöke. (ái)

A nagykesziek első pontja

Nagykeszi. Gólokban bő-velkedő mérkőzésen (4:4) szerezték meg első pontjukat az újonc nagykesziek a komáromi területi I. osztály 8. fordulójában. „Kevésen múlott, hogy legyőzzük a dunamocsiakat. Most már remélhetőleg elrugaszkodunk az utolsó helyről” – bizakodott Földes Zoltán, a nagykesziek tisztségviselője. Elmondása szerint Anton Grajcár, az V. ligás ekeliek trénere is megtekintette a mérkőzést. „Bizonyos szinten együttműködik a két klub, hiszen a mieink a III. ligában vitézkedő ekeli diákcsapatot erősítik. Grajcár edző is lát fantáziát együttesükben, szerinte a fejekben kell rendet tenni. Télen kölcsönjátékosok is érkezhetnek a szomszédos ekeliektől, segítségükkel kiharcolhatjuk a bentmaradást. Kollektívánk jobb eredményekre is képes, a működés pénzügyi feltételei is adottak” – nyilat-kozta Földes Zoltán. (kb)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?