Győzelemmel ünnepelni

Pozsony. Ma és holnap rendezik az élvonalbeli futballbajnokság 17., utolsó előtti őszi fordulójának mérkőzéseit. Nagy érdeklődés előzi meg az Inter ligeti, és a bajnok zsolnai csapat pozsonyi vendégjátékát. Érthetetlen, hogy az STV mégis a Trenčín–Dubnica találkozót tűzte műsorára...

Nyugodtan várja a listavezető Slovan a zsolnai együttes elleni mai derbit (13.00). Nem csoda, hiszen Peckóék a nagyszombati siker után nyolcpontos előnnyel állnak a tabella élén, tehát már két körrel a téli zárás előtt bebiztosították őszi elsőségüket. Dušan Radolský, az égszínkékek edzője a hét közepén ünnepelte ötvenedik születésnapját, védencei győzelemmel akarnak kedveskedni a trénernek. „Ladislav Pecko csapatkapitány az egész kollektíva nevében a szerdai edzés előtt gratulált. Lehet, hogy csalódást okoztam védenceimnek, mert ezután kemény gyakorlást vezényeltem. Optimista hangulatban várjuk a bajnokot, annak ellenére, hogy a harcképtelen gólgyárost, Róbert Vitteket nélkülöznöm kell. Sajnos, Prole kapus és Dzúrik is sérüléssel bajlódik, ám remélem, pályára léphetnek” – mondta Dušan Radolský.

Rosszul sikerült a zsolnaiak legutóbbi pozsonyi kirándulása, hiába vezettek kétszer is az Inter otthonában, végül 3:2-re kikaptak. Nehéz helyzetben van František Komňacký, az MŠK cseh szakvezetője, mert Nemec, Rusnák és Trabalík után – Kunzo brutális szabálytalanságát követően – Kosmeľre sem számíthat, ugyanis eltört a tehetséges középpályás állkapcsa. Rajtuk kívül Zábavník és Labant sárga lapok miatt nem szerepelhet. Ilyen előzmények után a közép-szlovákiaiak szívesen kiegyeznének a döntetlennel.

A gyenge rajt után az egyre jobban belelendülő ligetiek a megfiatalított Intert fogadják. „Bizakodva készülünk a holnap délelőtti derbire, legfőbb ideje, hogy megtörjön a sárga-feketék elleni kudarcsorozatunk, hiszen közel másfél éve nem nyertünk ellenük. Az eltiltott Kinderen kívül a keret valamennyi tagjára számíthat Vladimír Weiss vezetőedző. Az élmezőnyben szeretnénk telelni, ehhez feltétlenül győznünk kell” – nyilatkozta lapunknak Petr Kašpar, az Artmedia menedzsere, aki elárulta, legalább négyezer szurkolóra számítanak.

Pecze Károly védencei eddig idegenben nem nagyon jeleskedtek, kétszer döntetleneztek, s hatszor kikaptak. Azonban a Petržalka ellen általában megy Czinegééknek. Hét meccsre szóló eltiltást kapott Kunzo, a rutinos középhátvéd szándékosan belekönyökölt a zsolnai Kosmeľ arcába. Ez az első eset, hogy valakit televíziós felvétel alapján büntettek meg Szlovákiában! „Nehéz dolgunk lesz a ligeti stadionban, de meggyőződésem, hogy legalább egy pontot szerzünk” – jelentette ki Gáspár József, az Inter védője.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?