Gyorsan elúszott a magyar esély

A magyar férfi-kézilabda-válogatott nem tudta meg-ismételni a dánok elleni re-meklését, a végig magabiz-tosan vezető norvégok 31:28-ra győztek Nagy Lászlóék ellen a franciaországi világbajnokság tegnapi negyeddöntőjében.A favorit norvégok hatalmas lendülettel kezdték a mérkőzést, gyorsan elhúztak 4:

A magyar férfi-kézilabda-válogatott nem tudta meg-ismételni a dánok elleni re-meklését, a végig magabiz-tosan vezető norvégok 31:28-ra győztek Nagy Lászlóék ellen a franciaországi világbajnokság tegnapi negyeddöntőjében.

A favorit norvégok hatalmas lendülettel kezdték a mérkőzést, gyorsan elhúztak 4:1-re. Xavi Sabaté, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a 6. percben, 6:1-es hátránynál kért időt, de csapata ezután sem tudta útját állni az északiak hatékony és gyors támadásainak. A 12. percben már 8:2 állt az eredményjelzőn, Lie Hanssen nem tudott rontani. Hiába kaptak emberelőnyt a magyarok, a norvégok a következő támadásból gólt szereztek, és egy kiállítást is kiharcoltak.

A legnagyobb különbség hétgólos volt a két csapat közt (11:4 a 18. percben), a magyarok innen kapaszkodtak fel lassan 12:8-ra a 25. percre. Nagy László (aki a meccs nagy részében, a dánok ellen látottakhoz hasonlóan, csak védekezésben volt pályán) hibázott támadásban, és villámgyorsan 14:8 lett az állás. Sőt, a hajrában peches gólt is kapva (a norvégok akkor szerezték meg a labdát, amikor a kétperces büntetését épp letöltő Myrhol bejött a kispadról, így egyedül vezethette a labdát Miklerre) ismét hét gólra (17:10) nőtt a különbség.

A második félidőben Fazekas kezdett a magyar kapuban, de így is gyors egymásutánban estek a norvég gólok, így hamar vissza is tért Mikler. A magyarok még kettős emberhátrányban sem tudtak közelebb kapaszkodni a norvégokhoz, Bergerund ihletett állapotban védett, ziccereket hárított. A norvég válogatott a 45. percben tíz góllal is vezetett (26:16), a magyarok ugyan az utolsó negyedórában még kozmetikázták az eredményt, de a 31:28-as végeredmény rájuk nézve hízelgő, hiszen valójában egyetlen percig sem voltak a meccsben.

Az olimpiai bajnok dánok kiverése után tehát az újabb bravúr elmaradt, Xavi Sabaté együttese így három győzelem, négy vereség mérleggel búcsúzik a franciaországi vb-től.

Norvégia története során először jutott a négy közé világbajnokságon, az elődöntőben a lapzárta után véget ért spanyol–horvát párharc győztesével találkozik. (ot, bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?