Gútai lány is van a londoni angyalok között

BŐD TITANILLAMagyar lányok Londonban kedvtelésből kézilabdázni kezdenek, s mindez olyan jól megy nekik, hogy megnyerik a másodosztályú bajnokságot és a ligakupát is.

BŐD TITANILLA

Magyar lányok Londonban kedvtelésből kézilabdázni kezdenek, s mindez olyan jól megy nekik, hogy megnyerik a másodosztályú bajnokságot és a ligakupát is. Ez a London Angels sikertörténete, amelynek egy gútai lány, Kürti Nikoletta is részese.

A London Angels csak magyar lányokból áll, s Kondor Gábor vezetésével tavaly megnyerte az angol strandkézilabda-bajnokságot, majd az Angol Kézilabda-szövetség égisze alatt futó második vonal London-Dél csoportjába is benevezett. Itt nyolc mérkőzésből hetet megnyert, egyszer döntetlenezett, így szerezte meg az első helyet, s vívta ki az élvonalba jutást.

„Megnyertük a bajnokságot, de ez még csak az első kapu előttünk – hangsúlyozza Kürti Nikoletta. – A másodosztályban nem volt nehéz dolgunk, mindenkiben benne volt a nyerni akarás, a bizonyítási vágy, de van még hova fejlődnünk. Heti egy edzés nem elég, és sajnos nem is tud mindig mindenki ott lenni a munka miatt, így egymás mozgását sem tudtuk teljesen elsajátítani, és a kondinkat is növelni kell még.”

Kürti Nikoletta két éve ment ki Londonba szerencsét próbálni, azóta egy hotelben dolgozik. A Facebookon látta meg Kondor Gábor edző hirdetését, s azonnal jelentkezett, mivel itthon kilencéves kora óta kézilabdázott, igaz, kisebb kihagyásokkal, mert többször műteni kellett a térdét. „Úgy kerültem ki Londonba is, hogy 2012-ben volt két műtétem, és úgy éreztem, itt az idő, hogy most máshol próbáljak szerencsét. Nagyon örültem, hogy kézilabdacsapat fog alakulni, és a pont az i-re, hogy kizárólag magyar nőkből” – magyarázza Nikoletta, aki balkezes lévén jobbszélsőt játszik, de régebben átlövőként is pályára lépett.

A London Angels nevét a „A lányok, a lányok, a lányok angyalok” kezdetű dal inspirálta, és a lelkes csapat tényleg angyali erővel bír – a kint élő magyarok kis közösséggé szerveződtek általuk, van stabil szurkolótáboruk, a Facebookon már 3000 lájknál tartanak. Kürti Nikoletta is remekül érzi magát a gárdában: „A lányok mostanra már a baráti körömhöz tartoznak, az életben is egy csapat vagyunk.”

Kondor Gábor szeretné megtartani a csapat magyar identitását, mert tapasztalata szerint a nemzetiségileg vegyes gárdákban előbb-utóbb rivalizálás kezdődik. Eredetileg az is tervben volt, hogy a London Angels logójában benne lesz a magyar címer, de aztán ezt az ötletet elvetették, ám a mezeken szerepel a piros-fehér-zöld színösszeállítás.

A költségvetésnek csak a minimális részét teszi ki a szponzori pénz, a lányok állják az utazási költségeket, beszállnak a terembérletbe és a mezek vásárlásába is.

„Jelenleg heti egyszer edzünk, de mivel feljutottunk az első osztályba, ezt növelni szeretnénk heti kettőre. Picit nehéz ezt megoldani, mert mindenki más beosztásban dolgozik” – avat be a részletekbe Nikoletta.

Angliában nincsenek nagy hagyományai a kézilabdának, bár a londoni olimpia óta némileg ismertebbé vált. „Elég gyerekcipőben jár még itt ez a sportág, de fejlődik, és mi is azon vagyunk, hogy mindenki felfigyeljen a kézilabdára” – jegyzi meg a gútai származású szélső.

A London Angels távlati céljai között az EHF-kupa-szereplés is ott van, ennek kiharcolásához azonban az élvonalban is a táblázat élén kellene végezni. Kürti Nikoletta bizakodó: „Az élvonalban már keményebb ellenfelek lesznek, így nekünk is jobban kell koncentrálni, több edzést összehozni. Meglátjuk, hogy alakul a következő szezon, egy biztos, mi csakis a legjobbat szeretnénk magunkból kihozni.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?