Gulyás Vera pályacsúcsa félmaratonon

Két évtizede él a Bódva-kupa. Annak idején Remák Béla hívta életre a mára egyediségével kitűnő, három sportágat felölelő nemzetközi versenyt, mely továbbra is megőrizte családias jellegét.

Két évtizede él a Bódva-kupa. Annak idején Remák Béla hívta életre a mára egyediségével kitűnő, három sportágat felölelő nemzetközi versenyt, mely továbbra is megőrizte családias jellegét. Huszadik felvonása rekordrészvételt hozott.

A négy társszervező – Dobos Zoltán, Balta Zsolt, Nagy István, Péter Éva – és sok segítőjük minden évben kitesz magáért, s miután lezajlanak a futó-, kerékpár- és görkorcsolyaversenyek, rendre kimondhatják, hogy gond és baj nélkül ment minden. Dobos Zoltán, aki kalauzom az idei történések felelevenítésében, szintén eljutott a nagy teher után megkönnyebbülést hozó mondatig. S miután ez elhangzott, további érdekességekkel is szolgált.

„A debreceni Gulyás Vera, aki tavaly azzal tűnt ki, hogy a férfiak közé ékelődve lett harmadik a félmaratoni futásban, idén pályacsúcsot ért el. Ideje 1:23:01 óra. Nő még ilyen gyorsan nem tette meg nálunk ezt a távot, pedig nagy szél volt közben – említi a legszembetűnőbb tényt a társszervező. – A részvétel is felülmúlt minden várakozást: három országból 355 versenyző nevezett, s ebben már benne van a Szepsi utcáin szokásos tömegfutás mezőnye is. Összes futóketegóriában látványos, rendkívül szép befutó volt, izgalmas, fej fej melletti küzdelmekkel. Az egyes távokon összesen 157 futót jegyeztünk, negyvenen megtették a város utcáin kijelölt egy kilométert is. Külön jutalmaztuk a legtöbb embert indító helyi intézményt, a százeurós fődíjat a Boldog Salkaházi Sára Egyházi Iskolaközpont érdemelte ki. Görkoriban hetvenhárman álltak rajthoz, némi izgalmat hozott a lezárt sorompó, de hátránya senkinek nem származott belőle. Ebben a számban a szlovák szövetség segíteni akarna, de nem tud, így jövőre újra a Bódva-kupához fogjuk igazítani a görkorisok versengését, nem az országos szövetség elképzeléseihez. Országúti kerékpározásban nyolcvanöten ültek nyeregbe, két hegyi és egy síkterepű prémium várt a mezőnyre. Eléggé egybe jöttek a célba, szép sprintbefutó végén a nagymihályi Stanislav Béreš lett az első. Hála és köszönet minden támogatónknak, akik közreműküdtek a XX. Bódva-kupán, amely az évek során mezőnyének duzzadása mellett családias jellegét is megőrizte.”

Szepsi versenytények a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?